Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj poleg hitre hrane ne smemo piti kave

Čeprav na videz ni povezave, pa raziskave kažejo, da ima kava zelo negativen učinek pri prebavni hitre prehrane ...

Kanadski strokovnjaki so naredili raziskavo o vplivu hitre hrane na organizem in odkrili nenavadno stvar. A pojdimo po vrsti.

Hitra ali ulična hrana je lahko zelo zdrava, vendar si zanjo moramo vzeti čas, jo jesti počasi (najmanj pol ure) in predvsem brez stresa. Poleg tega je zraven vedno bolje piti vodo, kot sladke gazirane pijače, v nobenem primeru pa ne pijte kave.

Če že morate, potem kavo popijte vsaj 10 minut pred glavno jedjo.

Kanadčani so namreč izmerili, da se nivo glukoze v krvi poveča za skoraj 30 odstotkov, če pijete kavo in jeste jedi iz restavracij s hitro prehrano. Če med jedjo popijete za 2 skodelici kave (to je dobrih 2 dcl), potem glukoza naraste tudi za 50 odstotkov in več, kar pa je že nevarna meja tudi pri zdravih ljudeh.

Poleg tega raziskovalci opozarjajo, da je kombinacija hitre hrane in kave škodljiva tudi zato, ker organizem ne more predelati enostavnih ogljikovih hidratov in sladkorja, pa gredo te snovi direktno v kri, ali pa v maščobne blazinice (rezervna energija). Najnevarnejše pa je dejstvo, da se to isto zgodi tudi z rakotvornimi snovmi, ki prav tako ostajajo v organizmu in se jih zlepa ne moremo znebiti.

Ob tem je dobro vedeti, da vsakič, ko je v hrani presežek nezdravih maščob, pride do občutnega upada absorpcijske sposobnosti telesa, kar povzroči, da organizem ne dobi dovolj hranilnih snovi in boste hitro lačni. Če pa je to v kombinaciji s kofeinom, pa je zato upočasnitev tudi do 2-krat.

In še nekaj so ugotovili raziskovalci: učinek hitre hrane v telesu traja približno 5 ur, kar pomeni, da v tem času ni dobro popiti nič takega, kar vsebuje kofein (tudi energijske pijače ne).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani