Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JUN 22 - RECEPTI

Zeljni rezanci z bolonjsko omako

Najbolje je, če mlado zelje uživamo surovo in tako ohranimo vse zdrave sestavine te superzelenjave. Če se ga odločimo kuhati, ga le na kratko popražimo, da ostane hrustljavo in zdravo.

Sestavine

- pol majhne glavice zelja
- korenček
- mlada čebula
- rumena paprika
- olivno olje
- žlica masla
- sol
- poper
- kumina

Za bolonjsko omako

- mešano mleto meso
- čebula
- česen
- peteršilj
- paradižnikova mezga
- origano
- bazilika
- nekaj vloženih kaper
- sol in poper
- olivno olje

Priprava

Čebulo, papriko in korenček narežemo na enake palčke. Popražimo na olju in maslu. Dodamo na trakove narezano mlado zelje, kumino in sol. Pražimo, da se zelenjava rahlo zmehča, a ostati mora hrustljiva.

Na olju popražimo čebulo in dodamo meso. Pražimo, da tekočina izpari in začne meso cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, žlico paradižnikove mezge in začimbe. Zalijemo z malo tekočine, da dobimo gostejšo omako, in dušimo še 15 minut.

Zelje in omako postavimo na krožnik, na vrh postavimo nekaj kaper in posujemo z naribanim trdim sirom.

Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.



Zeljni rezanci z bolonjsko omako
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani