Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUN 22 - RECEPTI

LCHF enolončnica iz bučk in klobase

Tudi v vročih poletnih dneh, se bo prileglo nekaj toplega na žlico.

Sestavine:
- ena velika ali dve manjši bučki
- pest nasekljane čebule
- pest nasekljane paprike
- pest naribanega korenčka
- strok česna
- dva zrela paradižnika
- olivno olje
- vejica kopra in peteršilja
- klobaso za kuhanje
- sol in poper

Priprava:
Na olivnem olju popražimo čebulo, papriko in korenček. Dodamo na četrtine narezan paradižnik, strt česen in naribane bučke. Premešamo in narahlo popražimo. Zalijemo z vročo vodo, da so bučke prekrite s tekočino, dodamo sol, poper, nasekljan koper in peteršilj.

Dušimo 15 minut, da se bučke zmehčajo. Dodamo žlico kisle smetane.

Klobaso skuhamo, narežemo na kolobarje in jo dodamo v bučkino enolončnico. Dodamo tudi popečene rezine bučk in potresemo z kolobarčki mlade čebule.

Nasvet:
Ker LCHF enolončnicam ne dodajamo moke ali kakšnih drugih zgoščevalcev, lahko primerno gostoto dobimo s par obrati paličnega mešalnika.

Za povečan vnos maščob, dodamo par kapljic olivnega olja, ali košček masla, preden jed postrežemo.



LCHF enolončnica iz bučk in klobase
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani