Interaktivni dodatki:






Datum: 27. MAJ 23 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je dobro jesti namočene mandlje

Ste kdaj pomislili, da so namočeni mandlji bolj hranljivi od surovih?

Mandlji spadajo med bolj zdrava in hranljiva živila. Imajo veliko železa, magnezija, kalcija, veliko vitaminov, precej prehranskih vlaknin in zelo zdravih beljakovin. Nutricisti so prepričani, da je pest mandljev skoraj popoln prigrizek, ki vas varuje pred vrsto bolezni, hkrati pa lahko z mandlji hujšate tudi do 50 odstotkov hitreje.

Raziskava, ki so jo naredili pri International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, je pokazala, da so tisti, ki so uživali mandlje in se držali LCHF prehrane, hujšali bistveno hitreje. Pri enaki shujševalni dieti so tisti brez mandljev izgubili 56 odstotkov maščob, tisti z mandlji pa 62 odstotkov.

Vendar to še ni vse! Glavna skrivnost se očitno skriva v namočenih mandljih.

Raziskave so namreč pokazale, da telo vsrka 2-krat več hranljivih snovi iz namočenih mandljev, rezultati hujšanja pa so še boljši. Ključna stvar je, da ste po namočenih mandljih bistveno manj lačni.

In kako pripraviti namočene mandlje?

Pest mandljev dajte zvečer v skledico in jih prelijte z vodo. Po 12 urah jih vzemite iz vode in temeljito obrišite. Nato jih dajte spet v skodelico in jih še enkrat prelijte z vodo. Tokrat vam priporočamo, da mandlje daste v hladilnik.

Ko še drugič preteče 12 ur, vam svetujemo, da se namesto z večerjo posladkate s pestjo mandljev. Navdušeni boste nad njihovim okusom, hkrati pa z namakanjem v njih sprožite rast encimov, ki v surovih mandljih niso aktivni. To je dobro za prebavo, predelavo sladkorja, mandlji nimajo nič holesterola, kar pomeni, da pomagajo pri čiščenju krvi ...

Res je, da si lahko namočene mandlje pripravite za cel teden, vendar so sveže pripravljeni na vsak način bolj dobri.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
mandlji
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani