Pazite se današnjega dne!
 | 
NASVET DNEVA: Alge so izredno hranljive, a imajo eno pomanjkljivost. Imajo veliko natrija.

Interaktivni dodatki:


Datum: 24. FEB 17 - ZANIMIVOSTI

Pazite se današnjega dne!

Petek, 24. februar 2017, bo po napovedih bio-meteorologov najtežji dan te zime

Pričakuje se padec temperature za več kot 10 stopinj Celzija, kar vedno povzroči težave, še posebej pri vremensko občutljivih ljudeh, pa tudi pri ostalih, le da se tega (še) ne zavedajo.

Nenadne spremembe vremena najbolj občutijo astmatiki, ljudje s težavami v sklepih in kosteh, pogostejše so vrtoglavice in glavoboli. Prav zato moramo biti ob takih dnevih (naj bo to zima, ali poletje) pripravljeni na spremembe.

Biti moramo dovolj naspani. Lačen človek se težje prilagaja vremenskim spremembam. Naj se sliši še tako neobičajno, ob takih dneh ne smete piti preveč vode, ker voda preprečuje spremembe. Jesti bi morali čim več vitamina C (poleg citrusov ga najdemo še v kiviju in zeleni zelenjavi: brokoli, špinača). Izogibajmo se alkoholu, cigaretam in hitri hrani z veliko ogljikovimi hidrati in trans-maščobami ...

In zakaj je napovedana temperaturna sprememba 24. februarja tako pomembna?

Zato, ker še ni dolgo, ko smo se morali prilagoditi temperaturam pod -10 stopinj, vmes se je segrelo na skoraj +20 stopinj, napovedana je nenadna ohladitev, vikend pa naj bi bil spet topel. Če kaj ubija naše zdravje, potem je prav takšno vreme, kot ga bomo očitno deležni v naslednjih dneh.

Pazite se!Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani