Interaktivni dodatki:






Datum: 24. FEB 22 - ZANIMIVOSTI

Pazite se današnjega dne!

24. februar bo po napovedih bio-meteorologov najtežji dan te zime. Tudi pri vas?

Pričakuje se občuten padec temperature, kar vedno povzroči težave, še posebej pri vremensko občutljivih ljudeh, ki to še niso. Konec zime je vedno zelo brutelen s temperaturami.

Nenadne spremembe vremena najbolj občutijo astmatiki, ljudje s težavami v sklepih in kosteh, pogostejše so vrtoglavice in glavoboli. Prav zato moramo biti ob takih dnevih (naj bo to zima, ali poletje) pripravljeni na spremembe.

Ob takih dneh je pomembno, da som dovolj naspani. Poleg tega se lačen človek težje prilagaja vremenskim spremembam. Naj se sliši še tako neobičajno, ob takih dneh ne smete piti preveč vode, ker voda preprečuje spremembe. Jesti bi morali čim več vitamina C (poleg citrusov ga veliko najdemo še v kiviju in zeleni zelenjavi: brokoli, špinača). Izogibajte se alkoholu, cigaretam in hitri hrani z veliko ogljikovimi hidrati in trans-maščobami ...

Glede na dejstvo, da se bodo velike temperaturne razlike v naslednjih treh mescih še pogosto dogajale, se gotovo sprašujete, zakaj je ta tako pomembna?

Temperaturne razlike so ob izteku zime lahko neobičajno visoke. Ne-redko se zgodi, da se mora naše telo prilagoditi od -10 stopinj ponoči, pa vse do +20 stopinj čez dan. To pa za nobeno telo ni mačji kašelj, zato je v tem času tudi največ težav z visokim pritiskom, srčnimi in možganskimi kapmi, pa tudi virusih obolenj je v tem času največ.

Težavno obdobje pogosto traja vse do ledenih moč v začetku maja.

Pazite se!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani