Interaktivni dodatki:






Datum: 26. FEB 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako pogosto pa vi menjujete pižamo?

Saj verjetno veste, da bi morali menjati pižamo vsak dan, kajne?

Da, vsak dan bi morali menjavati pižamo. Pozimi zaradi virusov, poleti, ker se preveč potimo, vendar pa obstaja še kopica drugih razlogov, zakaj ni dobro spati v stari pižami. A naj vas nikar ne skrbi. Nedavna raziskava je pokazala, da moški v povprečju menjajo pižamo vsakih 13 dni, ženske pa celo vsakih 17 dni!

Preberite razloge, zakaj bi morali pogosteje misliti na svojo pižamo:

1. Infekcije
Vaša pižama je pravo leglo pršic, bakterij, ostankov kože, potu ... Težko boste ozdraveli, če boste spali v isti vreči bakterij, ki so krive za vašo bolezen.

2. Mozolji in bradavice
Ali veste, da so fibroni nalezljivi? Tudi bradavice? Mozolji pa se itak vedno pojavijo ob najbolj nepravem času na najbolj nepravem mestu. Ste kdaj pomislili, da bi to lahko bilo tudi zaradi pižame? Še en podatek: za 13 odstotkov alergij so kriva naša oblačila. Torej tudi pižame.

3. Pršice
Pršice so drobni, mikroskopski organizmi, ki jih najdemo v vsakem domu. Naj se še tako trudite, ne morete se jih znebiti. Lahko pa močno zmanjšate njihovo število. Hrana pršicam je vaša odpadla in odmrla koža, te pa je največ na posteljnini in pižami. Torej je to še en pomemben razlog, da bi morali vsak dan spati v sveži pižami.

4. Vonjave
Glede na dejstvo, da pižama celo noč absorbira znoj, se že po prvi noči razvijejo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Nobeno tuširanje vam ne pomaga, če potem skočite v pižamo prepojeno s včerajšnjimi bakterijami.

5. Nespečnost
Ali ste vedeli, da lahko pižama vpliva tudi na kvaliteto spanca? Pižama polna bakterij povzroča srbečico, tudi manjše alergije ... Raziskave celo kažejo, da ljudje v starih pižamah 15 odstotkov pogosteje smrčijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani