Interaktivni dodatki:






Datum: 27. FEB 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

6 stvari, ki jih ne smete dati v smuti

S temi šestimi sestavinami lahko še tako zdrav smuti pokvarite do te mere, da postane celo škodljiv.

1. Sladoled
Nikdar ne dajajte v smuti kupljen sladoled. Razlog je v preveliki količini sladkorja in kalorij. Če pa imate zdrav domač sladoled, potem teh težav ni.

2. Sladkor
Nobenega smutija nikdar ne sladkajte. Ne uporabljajte belega sladkorja, tudi rjavega ne, celo med vam ne priporočamo, da o drugih umetnih sladilih niti ne govorimo. Zdrav smuti ni treba sladkati. Ohranite naravni okus, pa boste prihranili tudi ogromno energije.

3. Sadni jogurt
Pri American Heart Association so izračunali, da morajo moški na dan zaužiti 37,5 gramov, ženske pa 25 gramov sladkorja na dan. To je toliko, kot je sladkorja v eni majhni skodelici jogurta. Ker pa sladkor najdemo tudi v vseh drugih sestavinah, je sladkor iz sadnega jogurta povsem odveč. Sadni jogurt vsebuje povsem nepotrebne kalorij, ki preprečujejo, da bi z zdravimi smutiji hujšali in ozdraveli.

4. Juice
Prav zaradi ogromne količine sladkorja nikar smutijev ne redčite s sadnimi sokovi. Ne nasedajte na floskule "100 % naravni sok" in podobno. Noben kupljen sok ima tako malo hranljivih snovi in tako veliko sladkorja, da po nepotrebnem pokvarite smuti. Ne pozabite pa še ene stvari: največja prednost domačih naravnih sokov pred kupljenimi so vlaknine. V domačih sokovih jih je ogromno, v kupljenih pa skoraj nič.

5. Beljakovine v prahu
Moški bi morali na dan pojesti 56 gramov, ženske pa 46 gramov beljakovin. Nikar ne uporabljajte umetnih beljakovin, pač pa raje jejte več žitaric in več zelenjave. Jejte vsaj 2 do 3 obroka na dan.

6. Suho sadje
Če bi od suhega sadja želeli, da ima podoben učinek, kot sveže, ga moramo pojesti 5- do 8-krat več. To pa je tudi tolikokrat več sladkorja. Poleg tega ima suho sadje veliko manj vlaknin in pospešuje dehidracijo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani