Interaktivni dodatki:


Datum: 8. MAR 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kuhano vino s koprivami

Gre za kombinacijo, ki zdravi mnoge bolezni, predvsem pa kosti in poskrbi za zdravje notranjih organov

Koprive veljajo za eno najbolj zdravih rastlin. V zdravstvene namene so jih uporabljali že pred stoletji, kombinacija s kuhanim vinom pa je predvsem bogata z vitamini, histamini, minerali in drugimi zdravilnimi snovmi.

Koprive so predvsem odlične za jetra in ledvice, čistijo organizem in pomagajo, da se znebite strupov. Poleg tega koprive odpravljajo utrujenost, zdravijo ekcem, artritične probleme, lajšajo težave s hemeroidi in ob težavah pri menstrualnih ciklih. Kombinacija z vinom pa pomaga pri alergijah, napadih astme, čisti dihalne poti, čisti prebavni trakt, izboljša delovanje žleze ščitnice in celo znižuje krvni sladkor.

Kako pripraviti kuhano vino s koprivami?

Potrebujete 10 do 12 listov kopriv. Dodate lahko žlico pelina in nekaj brinovih jagod. Čezenj prelijte liter rdečega vina in pustite stati 12 ur.

Po tem času dodajte 4 žlice medu in kuhajte približno pol ure. Kuhano vino pokrijte in pustite stati, da se popolnoma ohladi. Za boljši okus lahko dodate še nekaj rezin pomaranč.

Za zdravje popijte požirek tega napitka pred vsakim obrokom.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani