Interaktivni dodatki:






Datum: 23. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Neverjetna dieta z limono

Lastnosti citrusov so zares neverjetne, med njimi pa imajo limone prav posebno mesto. Preberite več o dieti, ki vam bo zagotovo spremenila življenje ...

Ko je Stanley Burroughs v 40-letih prejšnjega stoletja zaslovel s knjigo Dieta z limono je načrt razstrupljanja telesa, si ni mislil, da bo njegovo delo še 75 let po prvi objavi ostalo enako aktualno, kot takrat. Pozitivne lastnosti limon so poznali že nekoč in tako je tudi danes.

Dieta z limono je v zadnjih letih postala zelo priljubljena, saj so jo pomagali obuditi tudi nekateri zvezdniki (Jennifer Aniston, Beyonce, Heidi Klum ...). Vsekakor pa limone na naš organizem delujejo pozitivno, pomagajo pri izgubi teže, pomaga odstranjevati strupe iz telesa, krepijo imunski sistem in še kup drugih stvari.

Najnovejše raziskave ugotavljajo, da imajo limone veliko flavonoida naringenina, ki ima močan učinek in vpliv na številne funkcije v telesu. Naringenin namreč zmanjšuje zmožnost skladiščenja maščob, spodbuja izgorevanje, zmanjšuje raven trigliceridov in holesterola in spodbujajo naravni potek presnovnih procesov. Na ta način flavonoidi pospešujejo izgubo telesne teže, zmanjšujejo apetit in tako na naravni način pomagajo pri hujšanju in boljšem počutju.

Naringenin pozitivno vpliva tudi na razvoj sladkorne bolezni tipa 2. Flavonoidi namreč stabilizirajo količino glukoze v krvi in telesu.

Zelo pomembna funkcija citrusov je tudi razstrupljanje. Citrusi pomagajo telesu, da se znebi nakopičenih strupov, ki ovirajo presnovo.

In kakšna je dieta z limono?

Nič posebnega. Zelo pomembno je, da imate 5 ali več obrokov na dan. Preskakovanje obrokov ni dobro. Poleg tega se poskusite držati predpisanega nivoja energije in poskusite jesti 60 odstotkov zelenjave in ne več kot 20 odstotkov sadja. Če boste k temu dodali še dva polurna sprehoda (dopoldan in zvečer), potem lahko brez težav hujšate tudi več kot pol kilograma na dan (nekaterim celo uspe hujšati kilogram na dan).

Prvi dan se natančno držite spodnjega jedilnika, naslednje pa lahko za zajtrk in kosilo dodate tudi kakšno svojo jed. Pazite le, da vsaj tri ure pred spanjem ne jeste ničesar več (razen tople limonade).

Pijača za prebujanje
V kozarec mlačne vode stisnite pol limone. Napitek lahko posladkate z žlico javorjevega sirupa ali, še bolje, medu.

Zajtrk
Jejte šele pol ure potem, ko ste vstali. Jeste lahko veliko sadja (jagodičevje je zelo priporočljivo in naj vas ne moti, če ste ga morali prej odmrzniti). K zajtrku dodajte še eno jabolko, 1 dcl jogurta in pest mandljev.

Dopoldanski prigrizek
Spet kozarec mlačne limonade, banana in pest sončničnih ali bučnih semen.

Kosilo
Priporočamo solato s fižolom in lečo, pokisajte z limono in olivnim oljem.

Popoldanski prigrizek
H kozarcu mlačne limonade dodajte solato iz kumar, redkev, zelene in pesti oreščkov. Pojeste lahko tudi nekaj rezin suhega sadja.

Večerja (najmanj 3 ure pred spanjem)
Belo ribo pečeno na žaru pokisajte s sokom limone.

1 uro pred spanjem
Popijte kozarec tople, lahko tudi vroče limonade.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani