Interaktivni dodatki:






Datum: 22. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj zjutraj ni dobro jesti banan?

Banane so najbolj priljubljeno sadje na svetu, imajo veliko zdravilnih lastnosti in hranilnih sestavin, vendar začeti dan z banano, ni dobro ...

Banane imajo veliko škroba in predvsem sladkorja. Že res, da nam lahko pomagajo pri hujšanju, ker za dlje časa zagotavljajo sitost, poleg tega pa v bananah z veliko temnimi lisami nastaja snov TNF (Tumor Necrosis Factor - to je snov, ki uničuje celice, ki se neobičajno obnašajo, pogosto so to celice raka) in bi pričakovali, da banan ni nikdar dovolj, pa vseeno dneva ni dobro začeti z bananami.

Če na tešče pojeste banano, vam bo v telesu nivo sladkorja hitro narasel, v resnici pa bo telo dobilo veliko škroba in manj hranilnih snovi, kot je pričakovalo. Zaradi tega vam bo energija hitro pošla, počutili se boste depresivno in utrujeno. In tako počutje se vam bo vleklo čez cel dan.

Vendar to naj ne pomeni, da banane niso primerne za zajtrk. Nasprotno! Zelo priporočljive so, vendar jih obvezno mešajte še s čim drugim (veliko zdravih napitkov ne more brez banane: 5 napitkov, ki so močnejša kot prehranska dopolnila).

Med najboljšimi kombinacijami so borovnice, tudi mandljevo mleko, najboljša pa je kombinacija chia semen in sveže špinače potem, ko ste tak napitek pustili stati 10 do 15 minut.

Dobili boste pudingu podobno mešanico z izjemnimi zdravilnimi lastnostmi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
banane
 
chia semena
 
borovnice
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani