Interaktivni dodatki:


Datum: 11. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo

Nutricisti in zdravniki vedo stvari, ki laični javnosti niso poznane, pa zato določene hrane ne jedo. Že vedo zakaj!

1. Paradižnik v pločevinki
Po nekaterih informacijah naj bi se ob stiku paradižnikove kisline in smole, ki prekriva notranjost pločevinke, sproščal strupeni bisfenol-A, ki je dokazano povezan s celičnimi poškodbami pri otrocih, sicer pa tudi pri odraslih povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, debelost ...

2. Ne-bio korenovke
Še posebej pozorni bi morali biti pri zelenjavi, kjer jemo koren (krompir, repa, korenje ...). Če so poljščine škropljene, potem ti pesticidi počasi pronicajo v zemljo in seveda tudi v pridelek, ki te snovi vsrkava vase. Teh toksinov ni mogoče odstraniti s še tako vztrajnim pranjem.

3. GSO - soja
Veliko bio-inženirjev je prepričanih, da gensko spremenjena živila uničujejo hormone in povzročajo raka. Na žalost je soja najvišje na seznamu gensko spremenjenih organizmov.

4. Surovi kalčki
Naj se vam zdijo še tako zdravi, a surovi kalčki ohrovta ali fižola so pogosto kontaminirani z bakterijo E.coli (zato, da bi bili dlje časa obstojni). Pred nekaj meseci je na severu Nemčije izbruhnila večja okužba, ki je po Evropi terjala 33 življenj. Uradno pojasnilo je bilo, da so za to krivi surovi kalčki.

5. Mleko
Znano je, da rastni hormoni in inzulin pri kravah povečajo proizvodnjo mleka pri katerih zaradi tega pogosto pride do okužbe vimen. Škodljivi hormoni tako prehajajo preko mleka tudi v človeka, kar pa dokazano povzroča raka.

6. Govedina
Zavedni kmetje kravam ne dajejo koruze, soje ali drugih zrn za spodbujanje teže. Zdravim kravam je trava povsem dovolj. Meso živali, ki so bile krmljene z različnimi pospeševalci rasti, ima manj vitaminov, mineralov in aminokislin, maščobe pa pogosto akumulirajo veliko strupenih snovi.

7. Ribe iz ribogojnic
Voda v ribogojnicah je pogosto bolj onesnažena, kot katerakoli druga voda. Poleg tega so take ribe pogosto hranjene z antibiotiki in kemikalijami, ki pri človeku povzročajo raka. Gojenim ribam se ognite v velikem loku.

8. Instant pokovka
Problem domače pokovke narejene v mikrovalovni pečici je perfluorooktanojska kislina, ki jo najdemo na notranji strani embalaže. Gre za zelo rakotvorno snov, ki pa se z leti v telesu kopiči in jo zelo težko odstranimo iz telesa. Seveda, zaradi ene pokovke ne boste zboleli ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani