Interaktivni dodatki:


Datum: 13. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

3 stvari zaradi katerih bi morali vsak dan pojesti pest orehov

Ali veste, zakaj spadajo orehi med najbolj zdrave prigrizke? Še posebej učinkoviti so, če jih jeste redno ...

Zdravniki pravijo, da bi morali vsak dan pojesti pest orehov, ker je to dobro vsaj za tri stvari, ki v današnjem času mnogim povzročajo težave.

Pri orehih moramo paziti na kalorij. 100 gramov jih namreč ima 654, kar je veliko. Veliko imajo tudi maščob (kar 65 gramov) in predvsem kalija. Banane, ki so znane po kaliju, ga imajo 358 miligramov, orehi pa kar 441 miligramov. Med drugimi sestavinami velja še omeniti 7 gramov prehranskih vlaknin in samo 2,6 gramov sladkorja (če ostanemo pri primerjavi z bananami - banane imajo zajetnih 12 gramov sladkorja). In še na magnezij ne smemo pozabiti. 158 miligramov ga je v orehih, v bananah pa samo 27 miligramov (ne smemo pozabiti, da človek na dan potrebuje 300 do 400 mg magnezija).

Če želite, da boste iz orehov iztisnili maksimalno hranljivo moč, potem vsak dan ob približno istem času pojejte pest orehov. Pozitivni učinki bodo vidni že v nekaj dneh in sicer:

1. Znižan holesterol
Več raziskav je potrdilo, da ob rednem uživanju približno 60 gramov orehov, se za 40 odstotkov zniža tudi raven holesterola. Poleg tega orehi ščitijo krvne žile in srce, saj imajo veliko omega-3 maščobnih kislin.

2. Izboljšan spomin
Pest orehov skoraj prepolovi nevarnost za nastanek Alzheimerjeve bolezni. Ker izboljšajo možgansko aktivnost in blažijo stres, so orehi zelo priljubljeni med študenti, pa tudi zaposlenimi s stresno službo. Z orehi je mogoče preprečiti celo vrsto možganskih okvar.

3. Znižan pritisk
Zaradi sestave maščob, ki jih najdemo v orehih, si lahko popravimo pritisk tudi za 30 odstotkov in to v samo pol ure (učinki držijo 3 do 4 ure po tem zaužitju). Če imate težave s pritiskom, vam priporočamo, da čez cel dan jeste orehe.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
orehi
 
banana
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani