Interaktivni dodatki:






Datum: 2. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki je pred plavanjem ne bi smeli jesti

Pred plavanjem se ni dobro najesti, če pa vas lakota vseeno premaga, se poskusite izogibati nekaterim jedem.

Pikantna hrana
Ker večinoma plavamo v horizontalnem položaju, lahko pride do zgage, pikantna hrana pa vam še dodatno draži požiralnik. Če jeste pikantno, potem vsaj pol ure nikar ne plavajte.

Sadni sokovi in gazirane pijače
Poleti hitreje dehidriramo, vodo v telesu pa nikar ne poskusite nadoknaditi z gaziranimi pijačami in sadnimi sokovi. Vse to lahko povzroča napihnjenost in želodčne krče.

Alkohol
Alkohol je visoko na seznamu prepovedanih stvari, ki jih ne smete uživati pred plavanjem. Poleg tega še alkohol pospešuje dehidracijo in dodatno obremenjuje jetra.

Grah
Čeprav ima grah veliko vlaknin in je razmeroma zdrav, pa ni idealen za plavalce. Poleg napihnjenost in krčev povzroča grah še zaprtost. Po obroku z grahom se vsaj pol ure vzdržite plavanja.

Zelena
Zelena je poleg kikirikija med živili, ki povzročajo najmočnejše alergijske reakcije. Pred plavanjem se je izogibajte, ker povečuje občutljivost na sonce in draži kožo.

Sladoled
Zaradi mlečnih maščob vam sladoled pred plavanjem močno odsvetujemo. Mlečni izdelki namreč povzročajo slabost in druge težave z želodcem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani