Interaktivni dodatki:


Datum: 23. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Vam zatekajo noge? Poskusite s tem receptom!

Poleti smo več na nogah in so zato problemi z zatekanjem nog toliko večji. Ta problem lahko rešite z naravno metodo ...

Normalno je, da vam noge zatekajo, če ste veliko na nogah, dolgo časa stojite na miru, imate dlje časa prekrižane noge ... Noge vam lahko zatečejo tudi, če preveč sedite. Lahko pa se za tem skrivajo tudi resni bolezenski simptomi.

A včasih se zgoraj naštetega ne moremo izogniti, lahko pa si pomagamo z napitkom, ki izboljša prekrvavitev in odvajanje vode. Zadrževanje vode v telesu je namreč zelo nezdravo, ker je s tem več nevarnosti za razvoj škodljivih bakterij.

Kaj torej narediti?

Sestavine za napitek proti zatekanju nog:

  • 1/2 skodelice nasekljanega peteršilja (lahko so listi, lahko pa tudi koren)
  • 4 dcl prekuhane vode
  • 2 žlici lanenih semen
  • 1 limona
Priprava:

Lanena semena prelijte z vodo in kuhajte 15 minut. Počakajte, da se ohladijo. Peteršilj (liste ali korenino, lahko tudi oboje) na drobno nasekljajte in ga dodajte k lanenim semenom. Čez noč postavite na mrzlo in hladno mesto.

Naslednji dan dodajte sok limone in pijte po 1 dcl čez cel dan. Izračunajte si tako, da približno 4 ure pred spanjem vse popijete (sicer boste ponoči pogosteje hodili na stranišče).

Ker je peteršilj močen diuretik, poskrbite, da boste med tem, ko pijete to mešanico, popili tudi dovolj vode.

Ta napitek lahko pijete preventivno (če veste, da boste naslednji dan veliko na nogah), ali pa preventivno, da vam oteklina čim prej mine.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani