Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Ste že videli, kje in kako raste "baby" korenček?

Ko boste izvedeli resnico o tako imenovanih "baby korenčkih", jih verjetno ne boste več jedli. Pa tudi svojim otrokom jih ne boste pripravljali ...

Korenček spada med najbolj zdrava živila. Ima veliko vitaminov, vlaknin, mineralov. Poznamo več vrst korenja, ki se med sabo razlikujejo po velikosti, barvi, okusu. A kljub vsej pestrosti ne boste nikdar videli rasti "baby" korenčka, ker je to industrijski produkt.

V začetku 80-ih se je prehranska industrija odločila rešiti problem odpadnega korenja, ki je premajhen, prevelik, nenavadne oblike, skratka neprimeren za v trgovine. Iz njih so začeli delati kaši podobno zmes, ki so jih za daljšo obstojnost in varnost pred bakterijami dodali še malo klora in drugih kemikalij in rodil se je "baby" korenček. Tak korenček ima intenzivnejšo barvo, je pa daleč od naravnega. Pravzaprav je celo nevaren in strupen.

Žalostno je, da je iznajdba "baby" korenja močno dvignila povpraševanje. Ljudje pojemo več korenja, kot kdajkoli v zgodovini.

Dokazano je, da je klor rakotvoren, v primeru "baby" korenja pa lahko povzroča tudi krče, slabost in bruhanje. Za otroke je tak korenček neprimeren, pa tudi odrasli raje pri kuhi uporabite domačega. Ljudje smo namreč nagnjeni k simetriji in imamo radi živahne barve, le redki pa pomislijo, da to v naravi ne more zrasti.

Še to ... Staršem svetujemo, da pregledajo jedilnike otrok po šolah in vrtcih. Ponekod so namreč "baby" korenčki pogosto na jedilnikih (1) in (2).



Ste že videli, kje in kako raste "baby" korenček?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani