Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUL 22 - RECEPTI

Pisana poletna solata za oči in brbončice

Že res, da poleti pojemo več vitaminov, res pa je tudi, da veliko hranljivih snovi zgubimo. Da bi ohranili zdravje, poskusite tudi s to solato.

Ločimo dve vrsti vitaminov: topni v maščobah (vitamini A, D, E in K) in vitamini topni v vodi (celoten kompleks vitaminov B ter vitamin C). Čeprav se zdi, da poleti pojemo več vitaminov, pa jih več tudi zgubimo. Vodotopne vitamine s potenjem, vitamine topne v maščobah pa s hujšanjem. Nekatere raziskave pravijo, da poleti hujša več kot 80 odstotkov žensk in 40 odstotkov moških.

Zato je tudi poleti pomembno, da skrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano.

In kako vemo, da je obrok uravnotežen?

Po barvi.

Bolj je pisan, boljši je.

Tokrat vam ponujamo v pokušino predvsem obrok (lahko ga uporabite namesto kosila ali večerje), ki poskrbi za vodotopne vitamine in izboljša krvno sliko. Več železa pomeni več kisika v krvi in boljšo prekrvavitev. Več magnezija pa pomeni boljši imunski sistem.

Sestavine:

  • 2 skodelici špinače
  • 1/2 pomaranče
  • pest oreščkov
  • nekaj kosov belega mesa pečenega piščanca
  • sol, poper in olivno olje po okusu
Priprava:

Sicer je špinača najboljša, a lahko kombinirate tudi z rukolo ali kakšno drugo zeleno listnato zelenjavo. Špinačo vsekakor dobro operite. Tudi pomarančo narežite na manjše kocke (kolikor pač gre). Oreščke lahko uporabite cele, ali pa jih grobo zmeljete. Piščančje meso tudi natrgajte na manjše kose.

Vse skupaj zmešajte začinite in dodajte žlico olivnega olja. Pustite stati 10 minut in pojejte.

K tej solati lahko dodate tudi še nekaj sezamovih semen, dodate lahko tudi malo čebule ali jagode narezane na rezine. Posebej zanimiv okus boste dobili, če na solato potresete nekaj zdrobljenih kakavovih zrn. Za barvni presežek bo poskrbela rdeča pesa.

Dober tek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani