Interaktivni dodatki:






Datum: 12. MAJ 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sok s tono koristnih učinkov

Ta zmogljiva kombinacija ima izredne hranilne učinke in velik vpliv na splošno zdravje.

Ste že kdaj poskusili kombinacijo dveh neverjetnih živil, ki sta skupaj neprekosljiv tandem. Gre namreč za korenček in ingver.

Obe sestavini lahko zmešate po svojem okusu, čeprav je optimalno razmerje 5 : 1 (ingverja je manj). Lahko ju daste v mikser ali sokovnik, čeprav je kaša iz mikserja boljša, ker vsebuje več vlaknin. Seveda lahko tako kašo razredčite tudi z malo vode.

In zakaj piti ta sok?

1. Zdravi in osveži kožo
Korenje ima velike količine beta karotena, ki pozitivno vpliva na zdravje kože, antioksidanti v ingverju pa jo ščitijo pred izpostavljenostjo pred UV žarki.

2. Izboljša splošno počutje
Ingver ščiti pred boleznimi srca, znižuje visok pritisk, pomaga pri slabosti in prebavnih motnjah. Korenje omogoča, da telo lažje predela maščobo, kar neposredno vpliva na telesno težo, znižuje slab holesterol in krepi ožilje. Če vam uspe namesto večerje popiti kozarec tega soka, boste po enem tednu imeli 2 kilograma manj.

3. Preprečuje raka
Korenčkov sok je eden najbolj zdravih sokov, ki med drugim preprečuje raka, zmanjšuje vnetja, zdravi jajčnike in pomaga pri levkemiji. Ko k temu dodamo ingver, ki zavira rast rakavih celic in preprečuje razvoj tumorjev v telesu, dobimo eno najbolj zdravih kombinacij, ki jo priporočamo vsem, ki vam ni vseeno za zdravje.

4. Krepi imunski sistem
Korenček in ingver imata veliko antioksidantov in veliko vitamina C. Ingver med drugim odstranjuje strupe iz telesa, pospešuje znojenje in je zelo učinkovit v boju proti škodljivim mikroorganizmom.

In še en razlog je, zakaj vsak dan piti ta sok?

Je namreč izredno okusen.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani