Interaktivni dodatki:






Datum: 25. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kombinacije, ki jih nikdar ne bi smeli mešati

Nekatere kombinacije vas bodo presenetile. Če jih ne poznate, je isto, kot bi vse hranljive snovi vrgli proč

Včasih si mislimo, da jemo kaj zdravega, a v resnici vse pokvarimo z drugim živilom. Nekatere kombinacije vas bodo presenetile.

Ali ste vedeli, da je lahko olivno olje enako škodljivo, kot sončnično? Kadar uporabljate olivno olje za cvrtje, se vse hranljive in zdrave snovi izgubijo pri visokih temperaturah. Olivno olje uporabljajte samo hladno.

Tudi kombinacija kikirikijev in piva ni najbolj posrečena, ker pivo uniči vitamine v kikirikijih. Gre za vitamine B, E, PP, D, pa tudi kalcij, mangan in ostale minerale.

Ali ste vedeli, da je kombinacija kokakole in alkohola še posebej neugodna? Kola ima namreč veliko sladkorja, ki se iz črevesja hitro absorbira v kri. Če je poleg primešan še alkohol, je problem še večji. Sladkor namreč redi, zaradi več alkohola pa boste hitreje pijani.

Še ena kombinacija: kivi, mleko, mlečni izdelki. Jogurti z dodatkom kivija so najbolj nerodna kombinacija. Encimi v kiviju močno reagirajo z mlekom, ki ga tudi naravno razgradijo. Mleko postane grenko in izgubi veliko hranljivih snovi. Isto se zgodi tudi pri tortah. Smetana sproži burne reakcije.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani