Interaktivni dodatki:


Tudi kitajsko zelje je na seznamu živorodne zelenjave, ki v posodici z vodo in ob pomoči svetlobe raste naprej.
Tudi kitajsko zelje je na seznamu živorodne zelenjave, ki v posodici z vodo in ob pomoči svetlobe raste naprej.Datum: 8. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Kupljena zelenjava, ki jo posadimo doma in raste naprej

Ali veste, zakaj je zelenjava, ki jo kupite v trgovini in jo lahko doma posadite, da bodo rasla naprej, izredno pomembna za vaše zdravje?

Rastline, ki v primernem okolju rastejo naprej, so izrednega pomena za naše zdravje, regeneracijo celic in dobro počutje. Spadajo v skupino živorodih živil in so za telo vir novih svežih celic, gradnikov, ki zavirajo odmiranje celic, njihova energija pa spodbuja telo k rasti in ne odmiranju, kot je to primer pri mesu. Tokrat vam predstavljamo 7 vrst zelenjave, ki bi morala biti vsak dan na jedilniku.

1. Zelena čebula


Dovolj je, da jo postavimo v kozarec z vodo in postavimo v dobro osvetljen prostor. Sončna svetloba je seveda idealna.

2. Česen


Česen lahko uspeva že, če v krožnik nalijemo malo vode, poleg tega pa stroki, ki kalijo, izgubijo ostrino in ne puščajo za sabo nadležnega zadaha.

3. Korenček


Koren naj bo v vodi, zeleni pecelj pa na svetlem. presenečeni boste, kako svetlo zeleni listi bodo zrasli.

4. Bazilika


Nekaj listov bazilike dajte v kozarec in postavite na okensko polico, da bodo izpostavljeni neposredni sončni svetlobi. Bazilika raste hitro in bujno, poleg tega pa je tudi zelo zdrava.

5. Zelena


Steblo zelene postavite pol v vodo, polovica pa naj bo na suhem. Čez nekaj dni bo ob pomoči toplih sončnih žarkov začela poganjati nova rastlina.

6. Solata


Tudi solata lahko raste naprej. Za nekaj dni jo postavite do polovice v vodo. Ko pa se pojavijo prvi poganjki, jo presadimo v zemljo, kjer bo normalno rasla še naprej.

7. Koriander


Koriander ima izrazit vonj, brez težav pa vam bo rasel v kozarcu vode. Jedi, ki jih začinite z njim so bogatejše in prijetnega okusa.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani