Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUN 23 - ZANIMIVOSTI

Domače zdravilo proti MRSA, ki je osupnilo zdravnike

Med raziskovanjem je skupina britanskih zdravnikov naletela na preprosto zdravilo iz 9. stoletja - izkazalo se je, da gre za zdravilo proti bolnišnični bakteriji

Ali so zdravilci pred tisoč leti poznali MRSA? Je MRSA res sodobna bolnišnična bolezen? Je redno jemanje tega domačega zdravila res najboljše zdravilo proti MRSA doslej?

MRSA je okužba pridobljena v bolnišnici ali ob kakih drugih zdravstvenih posegih. Običajno pride do hudih pljučnic, okužb sečil, otečenost ... MRSA je težko zdraviti, ker so bakterije odporne proti antibiotikom, problem te bolezni pa je, ker ogrožajo tudi ljudi zunaj bolnišnic.

Vendar pozor!

Nedavno odkritje iz 9. stoletja opisuje metodo zdravljenja bolezni, ki ji danes pravimo MRSA. Takratni zdravilci so pripravili kombinacijo kravjega želodca, česna in čebule. Bolnik mora med 10-dnevnim zdravljenjem jesti vsak dan vsaj 100 gramov te nenavadne mešanice, pomaga pa si lahko z rdečim vinom, ki pa mora biti v razmerju 1 : 1.

Znanstvenike je najbolj presenetilo prav dejstvo, da je tak način zdravljenja učinkovit tudi danes. Testiranja so pokazala, da lahko na tak način pozdravimo 90 % obolenj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
MRSA
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani