Interaktivni dodatki:






Datum: 31. MAJ 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čarobni recept za sok kumare z limono

Sok kumare z limono je izredno zdravilen in odličen odstranjevalec strupov iz telesa

Predstavljamo vam napitek, ki je naravni diuretik, še posebej pospešuje izločanje urina. Sok je osvežujoč z veliko vitamini, kar krepi imunski sistem, preprečuje izpadanje las, krepi nohte, pomaga pri hujšanju in preprečuje sladkorno bolezen.

Sestavine:

  • 1 kumara
  • 250 ml vode
  • 1 limona
Priprava:

Kumaro umijte in jo po želji olupite. Narežite jo na kolobarje, dodajte limonin sok in vodo, vse skupaj pa zmiksajte v tekoč napitek.

Pijte na tešče po pol kozarca in sicer pol ure pred zajtrkom, drugo polovico pa pol ure pred kosilom. To naredite vsak drugi dan, vendar ne več kot 3-krat na teden.

Tak napitek ima 95 % vode, vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, C, K ter minerale kalcij, železo, magnezij, mangan, fosfor, kalij, natrij in cink. Poleg krepitve imunskega sistema ta napitek še preprečuje zgago, izredno učinkovito čisti telo in močno zmanjšuje slab zadah.

Še bolj zdrava bi bila kombinacija, če bi kumari in limoni dodali korenček, ananas in zeleno. To bi lahko bil zdrav nadomestek za kosilo.

Še dodatek: kumara ima največ vitaminov v lupini, vendar pa ima napitek zaradi tega grenkejši okus, miksati pa morate vsaj 2 do 3 minuti dlje. Zato kumare olupite le, če vam okus z lupino ni všeč.



Čarobni recept za sok kumare z limono
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani