Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako se znebiti vetrov in napenjanja

Napihnjenost, bolečina v trebuhu, krči, zgaga, vetrovi ... Vse to je posledica hrane, ki je vaš prebavni trakt ne zmore prebaviti. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se temu izogniti.

Vetrovi nastanejo, ko naš prebavni trakt ne more prebaviti vse hrane. Prav tako zgaga, trebušni krči in druge nadloge. Z nekaj preprostimi triki se lahko tega znebite.

1. Rukola


Rukola je rahlo grenkega okusa, ki v želodcu preprečuje nastanek neprijetnih plinov. Med zelenjavo iz vrta velja za največjega preprečevalca vetrov. Poleg tega deluje kot diuretik (pospešuje odvajanje tekočine), stimulira želodčno kislino in pospešuje prebavo.

2. Ananas in papaja


Oba sadeža močno topita maščobe in hkrati pospešujeta prebavo. Poleg tega zmanjšujeta občutek napihnjenosti v telesu, za nameček pa sta bogata še z vlakninami in vitamini.

3. Kefir


Fermentirani pridelki kravjega, kozjega ali ovčjega mleka preprečujejo napihnjenost in neprijetne pline. Kefir ima 3-krat več zdravih bakterij, kot jogurt. Zato je kefir tudi veliko bolj zdrav za prebavo.

4. Začimbe


Poper, janež, kumina, rožmarin, koriander, bazilika ... To so samo nekatere začimbe, ki preprečujejo težave s prebavo.

5. Kamilični čaj


Kamilice pomirjajo želodec in umirjajo prebavo. Priporočljivo je po vsakem obroku spiti skodelico čaja, pa ne boste imeli težav.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kamilice
 
kefir
 
ananas
 
papaja
 
rukola
 
poper
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani