Interaktivni dodatki:


(Falcon18.com)Datum: 23. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je dobro piti zeljni sok

Zeljni sok je že od nekdaj veljal za zdravilo za želodec, danes pa vemo da zdravi veliko več.

Zelje ima veliko vitaminov in mineralov. Seveda imamo v mislih sok sladkega zelja, ker obstaja tudi sok kislega. Včasih je veljalo, da zeljni sok pomaga zdraviti bolezni želodca, gastritis, čir in celo raka. Žal pa zeljni sok povzroča napihnjenost na kar morajo biti pazljivi ljudje, ki imajo s tem težave.

Zeljni sok ima veliko antioksidantov in je zato zelo učinkovit v boju proti raku. Z rednim pitjem lahko raka na želodcu, debele črevesju, dojkah in pljučih skoraj v celoti pozdravite.

Poleg tega je v zeljnem soku veliko aminokisline glutamina, ki čisti črevesje, krepi sluznico, imunski sistem ... Zdravilne učinke zelja so prvič ugotovili že leta 1952, ko so v njem odkrili vitamin U, ki je dobil ime po latinski besedi ulkus in pomeni čir. Vitamin U je ena najbolj učinkovitih snovi za zdravljenje raka na želodcu.

Kako pripraviti sok?

Uporabite lahko belo, ali rdeče zelje, najboljši sok pa boste dobili s sokovnikom. Sok morate piti brez sladkorja, občasno lahko za okus dodate korenček. Sok pijte 3-krat na dan po 1 dcl in to 15 minut pred obrokom.

Na koncu bi vas radi opozorili še na sok kislega zelja. Mnogi mislijo, da sta sokova podobna, vendar ni res. Pri kisanju se uporablja veliko več soli, pa je zato sok kislega zelja manj priporočljiv.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani