Interaktivni dodatki:






Datum: 18. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Kje najti magnezij v naravni obliki

Če vam primanjkuje magnezija, tvegate diabetes, slabitev imunskega sistema, depresije, migrene, glavobole in celo nekatere vrste raka. kje po naravni poti najti magnezij?

Magnezij je potreben pri skoraj vseh presnovnih procesih v telesu. Dokazano je, da lahko pomanjkanje magnezija resno ogrozi naše zdravje, zato je pomembno poznati 5 živil bogatih z minerali.


1. Zelena listnata zelenjava
Zelena zelenjava je polna klorofila, ima veliko vitaminov, mineralov ... Poleg zelene solate, ki bi morala biti vsak dan na naših jedilnikih, ne pozabite na špinačo, ohrovt in blitvo.


2. Oreščki in semena
V 70 gramih oreščkov je dovolj magnezija za cel dan, lahko pa je to tudi kvaliteten nadomestek za obrok. Največ magnezija najdete v mandljih, sončničnih semenih, indijskih oreščkih, semenih lana ...


3. Ribe
Ribe so predvsem dober vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin. Zelo priporočljivo je jesti ribe enkrat na dan, lahko tudi za večerjo. Ribe imajo tudi malo energije in zato vas ni treba skrbeti, da se boste zredili.


4. Avokado
Avokado je poln raznih vitaminov in hranljivih snovi, med drugim tudi magnezija. V 100 gramih ga je 15 % dnevne potrebe, a je avokado koristen zaradi drugih elementov in ga, če je le mogoče, čim bolj izdatno uporabljajte v solatah. Boste videli, kako popestri okus.


5. Banane
Že res, da imajo banane veliko kalija, a v banani srednje velikosti je kar 32 mg magnezija. Če vemo, da odrasli moški potrebuje 350 mg na dan, potem se 10 banan sliši veliko (če ne bi nič druga jedli). Ker pa otroci potrebujejo od 120 do 170 mg magnezija, dnevno količino hitro dosežete.

Za konec pa še dodatek: magnezij močno veže nase alkohol. Če boste spili kozarček preveč in na to pojedli banano, ali dve, se boste naslednje jutro lažje vstali.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani