Sestavine:
- 80 gramov rjavega sladkorja
- 3 žlice rastlinskega olja
- 1 jajce
- 100 gramov mandljeve ali orehove moke (če nimate nič od tega, berite naprej, kjer vam razkrijemo, kako jo lahko sami naredite)
- 100 gramov naribanega korenja
V posodo najprej dajte olje in sladkor ter ju dobro premešajte. Nato dodajte jajce in spet premešajte. K tej mešanici dodajte mandljevo moko in na koncu še korenje. Med mešanjem pazite, da dobite kolikor je le mogoče gladko strukturo.
Če nimate mandljeve, ali orehove moke, jo lahko naredite sami. Potrebujete 100 gramov oreščkov, ki jih zmeljete v mlinčku za kavo. Priporočljivo je, da tako zmlete mandlje presejete, da so v moki res samo najmanjši delci, čeprav pri tem receptu ne bo moti, če je vaša moka bolj grobo zmleta.
Dobro zmešano maso za korenčkov kolač dajte v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko in namazali z oljem. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pecite približno 30 do 35 minut, da vrhnja skorja dobi zlat lesk.
Taka torta je brez glutena in brez mleka, iz gornjih količin pa boste naredili majhen kolaček za dve osebi. Če pričakujete več gostov, ustrezno povečajte količino sestavin.
Sicer pa si celoten postopek lahko ogledate na spodnjem videu: