Interaktivni dodatki:


(Netdna-cdn.com)Datum: 25. FEB 20 - RECEPTI

Ste že slišali za majonezo brez jajc?

Predstavljamo vam alternativni recept za majonezo brez jajc. Primerna je za vegane in vse, ki se prehranjujete po LCHF

Sestavine:

  • 1/2 skodelice kokosovega masla (če ga nimate, ga lahko sami naredite iz kokosove moke)
  • 1/2 skodelice tople vode
  • 1/4 skodelice oljčnega olja
  • 3 do 4 stroke česna
  • sol
Priprava:

Najpomembnejši element majoneze brez jajc je kokosovo maslo. To nikakor ni kokosovo olje, pač pa gre za pire iz mesa kokosa, kar lahko tudi sami naredite iz kokosove moke.

Kokosovo maslo naredite tako, da za vsaki skodelici moke dodate žlico kokosovega olja. Vse skupaj dajte v mešalnik in bodite potrpežljivi, saj bo zmes začela dobivati gladko strukturo šele po 5 do 10 minutah miksanja, včasih pa lahko traja tudi do 20 minut (odvisno od kvalitete sestavin, ki jih uporabite).

Kupljeno kokosovo maslo je narejeno na isti način, le da je v trgovini vsaj enkrat dražje, kot če si ga pripravite doma.

Majonezo brez jajc pripravite tako, da vse sestavine dajte v mešalnik in vse skupaj dobro in pri največji hitrosti zmešajte v gladko zmes, kar lahko traja več minut. Potem pustite, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo.

Če boste majonezo brez jajc hranili v hladilniku, se lahko strdi, a na sobni temperaturi spet postane tekoča. Zato ni nič narobe, če jo hranite v hladilniku, le pravočasno jo segrejte preden jo postrežete.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani