Interaktivni dodatki:


(Thelocalrose.com)



Datum: 18. NOV 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj se splača delati svojo zobno pasto?

Če ste vsaj malo pozorni, kaj se dogaja z vašimi zobmi, ste že davno ugotovili, da učinki kupljenih zobnih past niso več tako izraziti, kot nekoč ...

Ne spreminjajo se zobne paste. Te so z minimalnimi razlikami pravzaprav že desetletja enake. Spreminja se hrana. Vse več je kemikalij, vse več je umetnih sladil in vse več pojemo snovi, ki škodljivo vplivajo na zobe, ali pa pospešujejo karies. Prej kot slej pridete do spoznanja, da je vredno poskusiti še z doma narejeno zobno pasto. Ponujamo vam preprost recept.

Za doma narejeno, naravno in zdravilno zobno pasto potrebujete naslednje sestavine:

  • 1 žlica morske soli
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 čajna žlička posušenega žajblja ali mete
  • 1/2 čajne žličke posušenega peteršilja (lahko tudi manj - to je odvisno od okusa, ki ga želite)
  • 1 kapljica eteričnega olja žajblja, lahko uporabite tudi olivno olje

Izdelave svoje paste se lotite tako, da najprej zmešate suhe sestavine. Pozorni bodite, da se vse res dobro premeša in, da vmes ne ostajajo grudice soli. Na koncu dodajte še kapljico olja, ki bo vse skupaj povezala. Še enkrat dobro premešajte in to je vse. Med umivanjem zob lahko večkrat krtačko namočite v to mešanico, ki bo očistila ne samo vaše zobe, pač pa tudi jezik in prostor med zobmi. Ta zobna pasta deluje kot antiseptik v ustni votlini, blaži vnetja, preprečuje karies, peteršilj pa vam zagotavlja svež zadah dlje, kot vam ga da katerakoli industrijska zobna pasta.

In še nekaj. Tej recepturi lahko dodate še žličko kakava (takega brez sladkorja). kakšen vpliv ima kakav na karies, smo pisali v tem članku: Kakav je učinkovit proti zobni gnilobi.

Bolj bele zobe boste dobili, če si jih boste umivali s srebrno vodo (Pozabljen fenomen srebrne vode), ali pa vsaj z vodo z limono (Umivajte si zobe z vodo z limono).

Dobro pa si je še enkrat prebrati o nevarnostih fluora (Zakaj tako malo vemo o nevarnostih fluora), ki je obvezna sestavina skoraj vseh past, poleg tega pa povzroča resne poškodbe na možganih. Še en razlog več, da skrb za zobe vzamete v svoje roke.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani