Interaktivni dodatki:






Datum: 8. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako se spopasti z jesensko utrujenostjo?

Telesna in duševna utrujenost je pogosta tudi jeseni, čeprav je v tem času dovolj hranljive hrane ...

Utrujenost nastopi, če več kot 6 tednov ne jemo hranljive in bogate hrane. Zato je spomladanska utrujenost pogostejša od jesenske, pa vendar tudi jesenska utrujenost ni redka, saj veliko ljudi, čeprav ima večjo izbiro, ne je dovolj pestre hrane. Mnogi celo poletje večinoma preživijo ob solatah in tekoči hrani, kar pa tudi ni zdravo. Zdrava je le uravnotežena prehrana z vlakninami, beljakovinami, minerali, vitamini, pa tudi ogljikovimi hidrati in škrobom. Poleg tega pa vsaka sprememba letnega časa vpliva tudi na notranji bioritem telesa.

Ni naključje, da Hindujci dišeči baziliki pravijo sveta bazilika. Uporabljajo jo med obredi, pijejo pa vsak dan zjutraj in zvečer. Čaj bazilike pomaga pri vročini, prehladu, varuje pred malarijo, lajša kašelj, stres, žvečenje lističev lajša bolezni ustne votline ...

Kako pripraviti čaj iz bazilike?

Vzemite 12 lističev bazilike in jih za 5 minut zavrite v pol litra vode. Napitek ohladite, pijte pa ohlajenega čajno skodelico na tešče zjutraj ter zvečer pred spanjem.

Ob tem pa velja spomniti še na en nasvet. Če vas piči komar, ali kakšna druga žuželka, pritisnite list sveže bazilike na mesto pika. Pomaga. Pomaga vas insekti radi napadajo, si kožo natrite z lističi bazilike.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
bazilika
 
čaj
 
prehlad
 
vročina
 
komarji
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani