Interaktivni dodatki:


Datum: 21. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Že kapljica mleka lahko uniči antibiotike

Nemški biologi opozarjajo, da določene kombinacije hrane lahko povsem izničijo učinke zdravil

Da ima hrana vpliv na naš organizem, je jasno vsem, da pa lahko že kapljica mleka izniči učinke antibiotikov, pa so nedavno odkrili nemški biologi. Kalcij v mleku se namreč veže na določene sestavine zdravil in z njimi tvori snovi, ki jih naše telo ne more absorbirati. Rešitev je, da vsaj eno uro pred in po zaužitju zdravil ne pijete mleka, niti kave z mlekom, jogurtov, sirov in drugih mlečnih izdelkov.

Tisti, ki jemljejo zdravila za znižanje krvnega tlaka, bi se morali izogibati sladkim stvarem. Samo grižljaj torte po kosilu povsem izniči učinek zdravil. To isto povzroči tudi požirek sladke pijače.

Zdravila za nižanje holesterola onesposabljajo grenivke. Grenivk ne smejo uživati tudi tisti, ki jemljejo zdravila za krepitev imunskega sistema in bolniki po težkih kirurških operacijah.

Med zaviralce učinkov zdravil spada vse, kar ima v sebi sadni sladkor (vso sadje, vključno s paradižnikom in izdelki iz njega).

Glede na to, da je to komaj začetek raziskav, bomo o vplivih hrane in kombinacijah z zdravili še veliko pisali.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani