Interaktivni dodatki:






Datum: 25. AVG 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Dobrodošli pri čiščenju jezika

Kdaj ste si nazadnje očistili jezik? Če mislite, da to ni treba, poglejte zjutraj v ogledalo svoj jezik. Če je na njem debela bela obloga, potem je skrajni čas ...

Čiščenje zob, čiščenje organizma in razne čistilne vaje niso nič, če je vaš jezik "umazan". Jezik je pogosto leglo bakterij, virusov, namenjamo pa mu premalo pozornosti. Umazan jezik je lahko tudi vir okužbe za najrazličnejše bolezni. Je lahko tudi povzročitelj slabega zadaha. Celo karies lahko in vnetje dlesni lahko nastane zaradi ogabnih oblog na jeziku. Jezik je lahko tudi povzročitelj bolezni ušes, nosu, glavobolov ... Če imate zjutraj na jeziku belo oblogo, potem veste, da v vaših ustih živi milijone bakterij, ki si jih tam zagotovo ne bi želeli.

Kako očistiti jezik?

Čistilec jezika si lahko naredite sami (v skrajnem primeru je to lahko tudi ročaj žlice), ali pa si ga kupite. Vsak čistilec ima namreč dve funkciji: med čiščenjem je zelo pomembno, da jezik ob tem še nežno zmasirate, kar dobro vpliva na razpoloženje in prebavo, saj je na jeziku kar nekaj akupunkturnih točk.

Idealno bi bilo, če bi si jezik čistili oziroma masirali 3- do 5-krat na dan, pomembno pa je, da si vsakič po čiščenju dobro izperete ustno votlino.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
jezik
 
usta
 
zadah
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani