Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Usta so ogledalo zdravja

Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, lahko iz svojih ust marsikaj razberete. Le dovolj pozorni morate biti ...

Izsušeni kotički ust
Če imate čez dan pogosto suhe kotičke ust, potem je to lahko znak povišanega sladkorja v krvi. Če se to pojavlja občasno, potem morate paziti na prehrano, če pa vse to spremlja vonj po acetonu, pa je velika verjetnost, da imate sladkorno.

Brazde na jeziku
Če ima vaš jezik veliko močnih brazd, potem je to skoraj zagotovo znak pomanjkanja vitamina B, kar pomeni, da pijete premalo vode in preveč sladkih pijač. Namesto sokov pijte mineralno vodo (ne več kot kozarec, ali dva), še raje pa sodo bikarbono. Sicer pa pomanjkanje vitamina B lahko pripelje do raznih kožnih vnetij, utrujenih oči in bolezni oči, kronične utrujenosti, težave s koncentracijo in nenazadnje vnetja sluznice in kopice želodčnih težav.

Obarvan jezik
Če čez dan jeste rdečo peso, ali borovnice, vas ni treba skrbeti. Če pa je vaš jezik zjutraj na tešče izrazito bele barve, pa je to lahko znak težav s presnovo (jetra, ledvice). Če je jezik temne barve, se lahko za tem skrivajo težave s pljuči. V vsakem primeru pa, če imate na jeziku kakršnokoli oblogo, je lahko to znak, da imate preveč mikrobov v ustni votlini in so lahko vaša usta glavni vir okužbe za želodčne, ali črevesne bakterije. Rešitev za slednje je samo ena: čim prej k zobozdravniku.

Izsušene ustnice
Če imate vsako jutro posušene ustnice, je to lahko razlog, da jeste premalo raznolike hrane. Že kos polnozrnatega kruha lahko izboljša vaše težave. Če pa se vam zjutraj naredi temen suh sloj na ustnicah, je to skoraj zagotovo znak pomanjkanja kisika v krvi, kar je lahko tudi znak rahlega popuščanja srca, ali pa vsaj pomanjkanja telesne aktivnosti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
usta
 
zobje
 
oči
 
želodec
 
srce
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani