Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

5 nevarnih stvari, ki jih počnemo samo poleti

Nekatere stvari so poleti samoumevne, pa vendar nevarne za vaše zdravje. Dobro je poznati, kje vas čakajo nevarnosti ...

1. Sončna očala
Nositi sončna očala v senci, avtu, ali temnem prostoru, je lahko škodljivo. Če se očesne mišice polenijo, lahko imate težave z vidom. Na soncu pa je stvar povsem drugačna. Oči so, podobno kot koža, enako izpostavljene ultravijoličnim žarkom, zato je zaščita v obliki sončnih očal celo zaželena. Vendar le, če očala 100 % odbijajo UV žarke.

2. Pitje vode iz vrtne pipe
Z vodo na vrtu ni nič narobe, problematična pa je pipa na kateri se nabere veliko bakterij, ki so lahko tudi nevarne. Pravzaprav je na vrtu več nevarnih, kot nedolžnih bakterij. Ne pomaga niti, če pred tem pustite preteči nekaj vode, z brisanjem pa bakterije samo še razmažete po pipi.

3. Vožnja avta v natikačih
Reakcijski čas voznikov v natikačih je 15-krat daljši kot pri voznikih v čevljih z normalno peto. Tudi čevlji z visoko peto so za vožnjo neudobni in nevarni (reakcijski čas je "samo" 3-krat slabši). Bolje, kot voziti v natikačih je, da vozite bosi, vsekakor pa je dobro, da imate v avtu čevlje za vožnjo.

4. Pitje vode iz bazena
Naj se vam voda v bazenih zdi še tako čista in neoporečna, je v resnici v njej tako visoka koncentracija nevarnih bakterij, da lahko mimogrede dobite vnetje, ali pa kakšno črevesno bakterijo. Poleg tega morate v bazenih računati tudi s fekalijami!

5. Klima ...
Klimatske naprave same po sebi niso nevarne. Brez skrbi ste tudi lahko, če ste cel dan v klimatiziranem prostoru. Problematično je lahko le, če pogosto prehajate med ohlajenimi in segretimi prostori, a tudi to ne predstavlja velike nevarnosti. Pri klimi bodite pozorni le na porabo energije in nikar ne bodite direktno izpostavljeni pihanju klime. Morda niste vedeli, da se lahko prehladite že po treh minutah izpostavljenosti hladnemu toku zraka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani