| 
NASVET DNEVA: Nikdar ne jejte več kot 3 zelenjave hkrati.

Interaktivni dodatki:






Datum: 1. APR 14 - POJMOVNIK

Gluten

Gluten je zmes beljakovin iz zrn žit, ki daje testu prožnost, koagulira pri peki in tvori z vodo lepljivo maso

Gluten je snov, ki jo sestavljajo glutenini in gliadini. Oboji so nevodotopne beljakovine, zaradi lepljivosti pa v želodcu in črevesju zavirajo presnovo. Glutenu rečemo tudi lepek in je škodljiv bolnikom s celiakijo (bolezen pri kateri uživanje glutena povzroči avtoimunska vnetja črevesja), pa tudi zdravim ljudem.

Najdemo ga v pšenici, ržu, ječmenu, topen pa je v alkoholu.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Nalagam ...









Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani