Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kdaj ne bi smeli jesti medu?
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kdaj ne bi smeli jesti medu?

Med velja za eno najbolj zdravih in naravnih pridelkov, ki pa vedno ni primeren. Veste, kdaj in kdo ga ne bi smel uživati?


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Med predstavlja resno grožnjo za zdravje nekaterih ljudi. Naj se sliši še tako neverjetno, a stvari so veliko bolj resne, kot se zdi. Medu namreč ne bi smeli jesti ljudje, ki so občutljivi na visoke koncentracije glukoze v krvi. V določenih primerih se med praktično ne razlikuje od običajnega sladkorja.

Poleg tega nutricisti medu ne priporočajo tistim, ki so alergični na cvetni prah (to je še posebej problem pri otrocih). Težave z medom imajo lahko tudi ljudje, ki so alergični na živalsko dlako. Za te uporabnike velja, da naj količino zaužitega medu močno zmanjšajo, če ne celo povsem omejijo.



Največji problem je pri tistih, ki imajo nekoliko povišan sladkor v krvi, vendar problemi še niso tako izraziti. Pri teh nutricisti predlagajo nekaj-mesečno abstinenco pred vsemi vrstami sladkorja, medu in ogljikovih hidratov.
vkj


Abstinanca pred sladkorjem
Alergija na med
Kdaj ne jesti medu
Med in sladkor
Visoka koncentracija glukoze v krvi






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Izboljša kri in imunski sistem
Zdravje, lepota
Izboljša kri in imunski sistem
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Dobro je vedeti
Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava?
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
Dobro je vedeti
Zakaj pridelovati svoj česen in se izogibali kitajskemu?
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Dobro je vedeti
živilo, ki zdravi metabolni sindrom: sladkorno in visok pritisk skupaj
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Dobro je vedeti
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Majhne porcije, veliki učinki
Zdravje, lepota
Majhne porcije, veliki učinki
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Dobro je vedeti
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Semena, o katerih vsi govorijo
Dobro je vedeti
Semena, o katerih vsi govorijo
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Zdravje, lepota
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Dobro je vedeti
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Kaj, če dobite sončno kap?
Dobro je vedeti
Kaj, če dobite sončno kap?
Domač napitek, ki vam da krila
Dobro je vedeti
Domač napitek, ki vam da krila
Vsi sovražniki ščitnice
Dobro je vedeti
Vsi sovražniki ščitnice
Ali veste, katere so najpogostejše napake sredozemske prehrane?
Dobro je vedeti
Ali veste, katere so najpogostejše napake sredozemske prehrane?
Poletni čistilni napitek
Zdravje, lepota
Poletni čistilni napitek
4 načini, kako pici zmanjšati kalorije
Dobro je vedeti
4 načini, kako pici zmanjšati kalorije
Zakaj je poletje pravi čas, da ga jemo paradižnik vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je poletje pravi čas, da ga jemo paradižnik vsak dan
Sok za kontrolo apetita
Zdravje, lepota
Sok za kontrolo apetita
Ali je banane dobro jesti za večerjo?
Dobro je vedeti
Ali je banane dobro jesti za večerjo?
Ledvice obožujejo kalcij
Dobro je vedeti
Ledvice obožujejo kalcij




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor