Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis
Rubrika:

Dobro je vedeti

Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis

Kis, še posebej jabolčni kis, ima veliko sposobnost topljenja maščob v našem telesu in to še ni vse ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Naj bo jabolčni kis vaš najmočnejši zaveznik pri hujšanju. Dokazano je, da pospešuje izgorevanje maščob, predvsem trebušnih maščob, znižuje trigliceride, znižuje nivo glukoze v krvi in še kup drugih stvari, vendar so to zgolj laboratorijske ugotovitve, ki pa pri ljudeh nikdar niso bile dokazane.

Dejstvo je, da lahko že ena žlica kisa, ki ima samo 3 kalorije, naredi čudeže. Zato poskusite čim večkrat uporabiti kis, tudi v primerih, ko se vam to ne zdi primerno. Recimo:



Kis in sladkarije
Če boste nekaj kapljic balzamičnega kisa polili po sladoledu ali svežemu sadju, boste le še poudarili okus in prijetno razvneli brbončice.

Kis in pečeno meso
Če boste na koncu po pečenem mesu polili nekaj kapljic kisa, boste s tem povečali sočnost, poudarili okus in mehkobo. To predvsem velja za maso z malo maščobami.

Kis in sendviči
Sestavite si svoj priljubljen sendvič in ga na koncu navlažite še z žličko kisa. Balzamični kis ima intenzivnejši in slajši okus, najboljši pa je seveda domač jabolčni kis. Priporočamo vam, da čez kis še potresete nekaj začimb s čimer boste dodatno poudarili okus in povečali hranilno vrednost.

Kis in fižol
Namesto, da solite fižol, uporabite raje kis. Povsem na koncu dodajte žlico kisa, ki ne samo, da vam bo pomagal pri hujšanju, pač pa bo povečal absorpcijsko sposobnost telesa, kar pomeni, da boste iz fižola dobili tudi za 30 % več vlaknin, železa, beljakovin in ostalih fitokemikalij.
vkj


Balzamični kis recepti
Jabolčni kis za hujšanje
Kis in zdrava prehrana
Uporaba kisa v kulinariki
Zdravilne lastnosti kisa






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
Dobro je vedeti
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Zdravje, lepota
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Dobro je vedeti
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Preprost večerni napitek, ki med spanjem pomaga topiti maščobe
Dobro je vedeti
Preprost večerni napitek, ki med spanjem pomaga topiti maščobe
Kaj bi morali vedeti o zavijanju hrane v aluminijaste folije, pa ne veste?
Dobro je vedeti
Kaj bi morali vedeti o zavijanju hrane v aluminijaste folije, pa ne veste?
Je gris res koristen za zdravje?
Dobro je vedeti
Je gris res koristen za zdravje?
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Dobro je vedeti
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Pitje med obrokom - da, ali ne?
Dobro je vedeti
Pitje med obrokom - da, ali ne?
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Dobro je vedeti
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor