Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Pladenj pečene zelenjave
Rubrika:

Recepti

Pladenj pečene zelenjave

Lahka zelenjavna priloga, ki se peče v pečici, medtem, ko na žaru pripravljamo meso.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- pet velikih zelenih paprik
- pol kilograma šampinjonov
- dve do tri bučke
- ena velika čebula
- nekaj koktelj paradižnikov
- sol, poper
- česen v prahu
- origano
- svež timijan
- dve žlici sezama
- 1 dcl olivnega olja

Priprava:
Papriko očistimo semen in jo narežemo na večje kose. Bučk ne lupimo, narežemo jih na kolobarje, čebulo pa razrežemo na četrtine in ločimo plasti. Šampinjone narežemo na štiri dele, če so majhni, jih samo prepolovimo.
Zelenjavo razporedimo po velikem pekaču, potresemo s soljo (lahko uporabimo zeliščno sol) poprom, česnom v prahu, origanom in svežim timijanom. Po vrhu razporedimo nekaj koktejl paradižnikov in vse skupaj pokapamo z olivnim oljem. Predem damo v pečico potresemo s sezamom.
Pečemo na 200 stopinj eno uro in petnajst minut.



Nasvet: jed lahko spravimo v hladilnik in naslednji dan dodamo nekaj kapljic limoninega soka ali žlico majoneze in postrežemo kot solato.

Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.
Pladenj pečene zelenjave


Pladenj pečene zelenjave




Brezglutenska zelenjava LCHF
Lahka zelenjavna priloga
Pečena zelenjava recept
Priprava pečene zelenjave
Zdrava zelenjavna solata






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Hrana, ki pospešuje krvni obtok
Dobro je vedeti
Hrana, ki pospešuje krvni obtok
Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Zdravje, lepota
Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Dobro je vedeti
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Najboljši domači ščit pred rakom
Dobro je vedeti
Najboljši domači ščit pred rakom
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Zdravje, lepota
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Dobro je vedeti
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Dobro je vedeti
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Presenetljiva peteršiljeva voda
Zdravje, lepota
Presenetljiva peteršiljeva voda
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Dobro je vedeti
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Dobro je vedeti
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
Zdravje, lepota
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
5 koristi indijskih oreščkov
Zdravje, lepota
5 koristi indijskih oreščkov
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Zanimivosti
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
Zdravje, lepota
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
3 sestavine za domač probiotik
Dobro je vedeti
3 sestavine za domač probiotik
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Zdravje, lepota
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
Dobro je vedeti
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka
Zdravje, lepota
4 navade, ki jih počnejo onkologi, da zmanjšajo tveganje za raka




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor