Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Rubrika:

Recepti

Pečeni lignji v paradižnikovi omaki

Če lignje malo popečete, malo kuhate in jih zalijete s paradižnikovo omako, dobite božansko mehke lignje, kakršne doslej še niste jedli ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- lignji
- paradižnik
- začimbe
- belo vino
- malo moke
- česen
- šatraj

Priprava:
Lignje očistimo, odstranimo lovke, cele lignje malo posolimo in začinimo po okusu. V posodo damo malo olja in jo segrejemo na visoko temperaturo. Ko je olje dovolj segreto, cele lignje povaljamo v ostri moki ter jih na hitro popečemo na eni in drugi strani (skupaj 7 minut).



Ko so popečeni jih vzamemo iz posode. Na maščobo, kjer smo pekli lignje, damo najprej česen, nato pa še na tanke rezine narezan sveži paradižnik. Pražimo nekaj minut, zalijemo z belim vinom, dodamo začimbe(mleto kumino, orešček, sladkor in poper). Ko vse skupaj na rahlo zavre, damo v omako lignje.

Nekaj minut vse skupaj kuhamo, tik preden odstavimo iz plošče, pa dodamo še na drobno narezan šatraj. Potresemo ga po lignjih.

Pečeni in kuhani lignji bodo mehki in okusni, postrezite pa jih še vroče.
ana
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki




Božansko s pačimi lignji
Paradižnikova omaka za lignje
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Priprava lignjev v omaki
Recept za mehke lignje






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Dobro je vedeti
Kaj vam poskušajo povedati vaša ušesa?
Majhne porcije, veliki učinki
Zdravje, lepota
Majhne porcije, veliki učinki
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Dobro je vedeti
Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Semena, o katerih vsi govorijo
Dobro je vedeti
Semena, o katerih vsi govorijo
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Zdravje, lepota
Zakaj bi morali vsak dan piti limonado s kurkumo?
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Dobro je vedeti
Presenetljiva resnica o pikantni hrani
Kaj, če dobite sončno kap?
Dobro je vedeti
Kaj, če dobite sončno kap?
Domač napitek, ki vam da krila
Dobro je vedeti
Domač napitek, ki vam da krila
Vsi sovražniki ščitnice
Dobro je vedeti
Vsi sovražniki ščitnice
Ali veste, katere so najpogostejše napake sredozemske prehrane?
Dobro je vedeti
Ali veste, katere so najpogostejše napake sredozemske prehrane?
Poletni čistilni napitek
Zdravje, lepota
Poletni čistilni napitek
4 načini, kako pici zmanjšati kalorije
Dobro je vedeti
4 načini, kako pici zmanjšati kalorije
Zakaj je poletje pravi čas, da ga jemo paradižnik vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je poletje pravi čas, da ga jemo paradižnik vsak dan
Sok za kontrolo apetita
Zdravje, lepota
Sok za kontrolo apetita
Ali je banane dobro jesti za večerjo?
Dobro je vedeti
Ali je banane dobro jesti za večerjo?
Ledvice obožujejo kalcij
Dobro je vedeti
Ledvice obožujejo kalcij
Ste kdaj pomislili, da je dremež lahko tudi škodljiv?
Zanimivosti
Ste kdaj pomislili, da je dremež lahko tudi škodljiv?
Topi mašobe v krvi in okrog trebuha
Zdravje, lepota
Topi mašobe v krvi in okrog trebuha
Ali polnomastno mleko res ščiti pred astmo?
Zdravje, lepota
Ali polnomastno mleko res ščiti pred astmo?
Globalno segrevanje povečuje proizvodnjo cvetnega prahu
Dobro je vedeti
Globalno segrevanje povečuje proizvodnjo cvetnega prahu




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor