Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem naÄŤinu Ĺľivljenja
Išči
Domov
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Rubrika:

Recepti

Pečeni lignji v paradižnikovi omaki

Če lignje malo popečete, malo kuhate in jih zalijete s paradižnikovo omako, dobite božansko mehke lignje, kakršne doslej še niste jedli ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- lignji
- paradižnik
- začimbe
- belo vino
- malo moke
- česen
- šatraj

Priprava:
Lignje očistimo, odstranimo lovke, cele lignje malo posolimo in začinimo po okusu. V posodo damo malo olja in jo segrejemo na visoko temperaturo. Ko je olje dovolj segreto, cele lignje povaljamo v ostri moki ter jih na hitro popečemo na eni in drugi strani (skupaj 7 minut).



Ko so popečeni jih vzamemo iz posode. Na maščobo, kjer smo pekli lignje, damo najprej česen, nato pa še na tanke rezine narezan sveži paradižnik. Pražimo nekaj minut, zalijemo z belim vinom, dodamo začimbe(mleto kumino, orešček, sladkor in poper). Ko vse skupaj na rahlo zavre, damo v omako lignje.

Nekaj minut vse skupaj kuhamo, tik preden odstavimo iz plošče, pa dodamo še na drobno narezan šatraj. Potresemo ga po lignjih.

Pečeni in kuhani lignji bodo mehki in okusni, postrezite pa jih še vroče.
ana
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki




Božansko s pačimi lignji
Paradižnikova omaka za lignje
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Priprava lignjev v omaki
Recept za mehke lignje






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Domača mešanica, ki uniči rakave celice
Zdravje, lepota
Domača mešanica, ki uniči rakave celice
Hrana, ki pospešuje krvni obtok
Dobro je vedeti
Hrana, ki pospešuje krvni obtok
Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Zdravje, lepota
Zakaj je pomembno, ob kateri uri jeste banane
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Dobro je vedeti
Kdaj je zelena solata lahko problematična
Najboljši domači ščit pred rakom
Dobro je vedeti
Najboljši domači ščit pred rakom
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Zdravje, lepota
Ali polnomasten sir res varuje pred demenco
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Dobro je vedeti
Hrana, ki jo lahko jeste brez omejitev
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Dobro je vedeti
Ali lahko z vadbo hitreje premagamo prehlad?
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj jesti več zelenjave
Presenetljiva peteršiljeva voda
Zdravje, lepota
Presenetljiva peteršiljeva voda
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Dobro je vedeti
Kako se med prazniki izogniti valu super gripe
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Dobro je vedeti
Po praznikih ne pogrevajte te hrane
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
Zdravje, lepota
Če bi vedeli, kaj zdravi ananas s poprom, bi ga pili vsak dan
5 koristi indijskih oreščkov
Zdravje, lepota
5 koristi indijskih oreščkov
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Zanimivosti
Čemu morate reči ne, ko hujšate
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
Zdravje, lepota
Napitek, ki zdravi 50 bolezni
3 sestavine za domač probiotik
Dobro je vedeti
3 sestavine za domač probiotik
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Zdravje, lepota
Čistilo za ožilje iz samo 3 sestavin
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje
Dobro je vedeti
Prehranske navade, ki skrajšujejo življenje




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor