Interaktivni dodatki:


Datum: 18. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Imate rdeče pike na koži? Preverite za kaj gre in ali so nevarne

Če ste opazili, da so se vam na koži pojavile majhne izrazito rdeče pike? Ste vedeli, da gre za benigni tumor iz krvnih žil?

Vsakdo je že kdaj opazil majhne izrazito rdeče pike na svoji koži. K sreči ne gre za nič strašnega. Strokovnjaki pravijo, da gre za majhen benigni tumor, ki je sestavljen iz krvnih žil.

Obstajata dva glavna razloga za nastanek rdečih pik.

Starost
Rdeče pike, ki jim strokovno rečemo pajkasti angiomi, se običajno pojavljajo po 30 letu starosti, gre pa za majhne izbočene molove, ki jih je običajno največ po trupu, na rokah in ramenih. Angiomi večinoma nastanejo brez vzroka, lahko pa so posledica hormonskih sprememb, jemanja kontracepcije, pa tudi posledica različnih bolezni jeter.

Zdravstvene težave in nezdrav način življenja
Čeprav rdeči angiomi niso nevarni, pa njihovo nenadno povečano število lahko kaže na precej resne težave z jetri, lahko so pa tudi posledica težav s krvnim obtokom. Samo zaradi rdečih pik vam še ni treba k zdravniku, če pa opazite, da se pike povečujejo in spreminjajo obliko, v skrajnem primeru lahko celo krvavite, pa nikar ne odlašajte s posvetom s strokovnjakom.

Seveda pa nas zanima še ena stvar: ali lahko zmanjšamo nastanek rdečih pik?

Lahko!

In to s hrano.

Pajkasti angiomi se pojavijo tudi, če čez dan popijete premalo vode. Poleg tega pijte več sadnih sokov (najboljši so tisti, ki si jih sami pripravite), jejte več sveže zelenjave, več zdravih maščob, predvsem avokada in oliv. Vse to so triki, ki ohranjajo kožo čisto, mlado in zdravo. In takšna kot je koža, takšno je tudi vaše zdravje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani