Interaktivni dodatki:






Datum: 1. DEC 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Večkrat se spomnite na hren

Hren je v zimskem času eno najbolj zdravih živil, a žal pogosto pozabljeno. Po krivici!

Nikar si ne mislite, da sedaj ni čas za uporabo hrena! Hrena je tako zdrav in tako pomemben borec proti gripi in prehladu, da ga enostavno ne moremo spregledati. Zato je hren aktualen vso zimo. Še posebej: ste kdaj pomislili, da bi hren shranili v zamrzovalnik?

Najpogostejši način uporabe hrena je, da ga naribate, odcedite, operete v eni ali dvah vodah, nato ponovno odcedite. Na koncu lahko tak hren zmešate s kislo smetano in gapojeste kot solato. Lahko pa očiščen hren zapakirate v papirnato vrečko in ga shranite v zamrzovalnik.

Tako zamrznjen hren lahko uporabite kadarkoli, samo spomnite se nanj, kar danes v času ingverja, vasabija in drugih "konkurenčnih" živil ni tako samoumveno. Hren ima namreč veliko zdravih olj, ki so zelo pomembni za krepitev imunskega sistema.

Ob tem pa se velja spomniti na še en recept s hrenom.

Sestavine:


  • 500 g medu
  • 100 g hrena
  • 20 g posušenih žajbljevih listov
Priprava:

Hren naribajte in ga zmešajte z modom. Nato na drobno sesekljajte žajbelj in vse skupaj dobro premešajte. Tako pripravljeno mešanico pretočite v kozarčke in jih shranite v zamrzovalnik, kjer pa nej ne bodo več kot 12 mesecev. Pa ne zato, ker bi se mešanica potem pokvarila, pač pa zato, ker se moč te mešanice po enem letu prepolovi. Najbolje je tak pripravek zaužiti še to zimo.

Jejte žlico ali dve na dan (odvisno, kako zdravi se počutite), je pa ta mešanica dobra za boljše zdravje sinusov, pomaga pri vnetju grla, gripi in prehladu. Če pa boste s to mešanico sladkali čaj, pa bodite pozorni, da čaj ni pretopel. Čaj ohladite na sobno temperaturo in šele potem ga posladkajte.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani