Interaktivni dodatki:






Datum: 1. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Reishi gobe popravljajo imunski sistem

Kitajci jih uporabljajo že 4000 let in verjamejo, da redno uživanje teh gob obeta nesmrtnost.

Leta 1973 se je na Kitajskem pojavilo zdravilo z imenom Ji 731 Injection. Dolgo časa je bilo to zdravilo skrito pred svetom, a leta 1985 so se po naključju do skrivne formule dokopali Japonci. V resnici je bilo tako, da tudi Kitajci niso prav dobro vedeli, kaj so odkrili, a jim Japonci na srečo niso verjeli. Šele japonske naknadne raziskave so nakazale, da Ji 731 vendarle ni kar tako.

Japonci so hitro detektirali več kot 50 aktivnih substanc, ki izredno učinkovito razkrajajo tumorje, hkrati pa krepijo imunski sistem. Opravili so več kot 80 kliničnih raziskav in potrdili celo vrsto zdravilnih lastnosti (več o tem najdete TUKAJ).

Hitro se je razvedelo, da v nenavadnem zdravilu, ki ga znanost takrat niti ni dobro razumela, ni nič drugega, kot medicinske gobe Reishi obogatene z veliko vitamina C. Šele leta 2011 so v Tajvanu začeli prvi uporabljati gobe, ki v Aziji niso nobena posebnost. Presenetilo jih je, kako mešanica gob in vitamina C drastično poveča proizvodnjo protiteles v telesu, aktivira se imunski sistem, rezultati zdravljenja z odmerki 5 gramov reishi gob na dan, pa so nedvomno izjemni pri boju proti pljučnemu raku, možganski kapi, jetrnih tumorjih, tumorjih na ledvicah in trebušni slinavki. Hitro je postalo jasno, da so gobe reishi izjemno zdravilo za zmanjšanje negativnih učinkov kemoterapije in radioterapije.

Reishi gobe imajo izredno veliko polisaharidov in tripertenov, ki krepijo imunski sistem, poleg tega pa vsebujejo tudi veliko proteina Ling Zhi-8, ki je zelo pomemben pri zdravljenju "bolezni 5 organov" (srce, pljuča, jetra, trebušna slinavka in ledvice), regulira metabolizem in uravnava prebavo, uničuje proste radikale in popravlja sposobnost telesa pri absorpciji kisika.

Testi kažejo, da so prve spremembe opazne po 10 do 14 dneh rednega uživanja reishi gob, o bistvenem izboljšanju pa raziskave poročajo po dveh mesecih.

Najnovejše raziskave kažejo, da je poleg gob in vitamina C dobro jemati tudi druge antioksidante, katerih učinki se močno povečajo. Danes vemo, da gobe reishi preprečujejo nastanek in razvoj metastaz, uporaba preparatov z gobami reishi pa se v jesenskih mesecih močno poveča, ker preprečujejo sezonske in alergijske bolezni.

Še vedno je odprto vprašanje, ali gobe reishi delujejo neposredno na kancerogene celice, ali gre za posredni vpliv na imunski sistem.

Pomembno je še vedeti, da so gobe reishi vzrejene naravno in brez genetskega inženiringa v strogo varovanem okolju. Le tako je rezultat postopka predelave čist prah iz naravnih sestavin.



Reishi gobe popravljajo imunski sistem
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani