Liposomski vitamin C direktno v celicoInteraktivni dodatki:


Datum: 25. JUN 18 - DOBRO JE VEDETI

Liposomski vitamin C direktno v celico

Koristi vitamina C so znane, manj znane pa so lastnosti vitamina C v liposomski obliko. Poleti je to še posebej pomembno!

Problem vitamina C je, da ga ne moremo zaužiti na zalogo, višek pa izločimo z urinom. Ker pa se poleti bolj potimo in tudi več hodimo na malo potrebo, veliko vitamina C izločimo. Prav lahko se zgodi, da izločimo preveč vitamina. Glavna prednost vitamina C v liposomski obliki je, da se popolnoma absorbira. Skrivnost pa je v mikroskopskih maščobnih kroglicah.

Kroglice imajo premer enak človeškemu lasu, zgrajene pa so iz fosfolipidov, ki so povsem enaki kot v jajčnem rumenjaku. Poleg tega se liposomi absorbirajo tako, da preprosto stopijo v človeško celico, liposom in celica pa se v bistvu združita kot dva milna mehurčka. Zmeša se tudi vsebina obeh kroglic in tako se vitamin C dostavi neposredno v celico, s tem pa se ne izgubi njegova učinkovitost.

Še eno lastnost ne smemo spregledati. Nove raziskave dokazujejo, da askorbinska kislina 2-fosfat, derivat vitamina C, ne le nevtralizira proste radikale temveč tudi popravlja poškodbe DNA.

Liposomski vitamin C je zelo pomemben pri krepitvi imunskega sistema, jača ožilje, kosti, hrustanec, dlesni, kožo. Pomaga pri presnovi, delovanju živčnega sistema, povečuje absorbcijo železa, vitamina E, zmanjšuje oksidativni stres, zmanjšuje utrujenost, izčrpanost ... Liposomski vitamin C je primeren tudi za vse, ki imajo razdražljiv želodec.

Pomanjkanju vitamina C so še posebej izpostavljeni kadilci. Dim namreč povečuje potrebo po tem vitaminu. Večje potrebe po vitaminu C imajo tudi starejši, športniki, nosečnice in ljudje, ki pogosto zbolijo.

Vitamin C je eno najbolj varnih in najbolj učinkovitih hranil. Je topen v vodi, kar pomeni, da je najlažja absorpcija v naše telo z vodo. Naš organizem ne shranjuje vitamina C, zato ga moramo dovajati v telo vsak dan, kajti presežne količine telo skozi ledvice izloči.

Žličko liposomskega vitamina C zmešajte z vodo, priporočamo pa, da to popijete zjutraj, vsaj 15 minut pred zajtrkom.

Liposomski vitamin C, ki ga ponuja spletna trgovina Bioforma.si, je produkt slovenskega proizvajalca Ekolife Natura, ki jo je ustanovila Tajča Tavček.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani