Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Hujšanje s forskolinom čisti telo in ga zdravi

Ne ocenjujte indijske koprive samo po izgubljenih kilogramih, veliko pomembnejši je njen vpliv na zdravje.

Kako dobro poznate forskolin? Če sledite tujim medijem, ste gotovo naleteli na ta izraz. Predvsem v povezavi s hujšanjem. Holivudske zvezdnice (in tudi zvezdniki) so ga dobesedno posvojili. V mesecih pred poletjem je to največji hujševalni hit. Pa je to res forskolin človekov najboljši poletni prijatelj?

V resnici je forskolin indijska kopriva, ki je izredno bogata s samimi zdravilnimi snovmi. Raste izključna samo v subtropskem pasu v topli in umirjeni klimi (Tajska, Indija, Šrilanka, Burma). Recepti uporabe indijske koprive so stari več tisoč let in je pogosta sestavina ajurvedske ljudske medicine. Po obliki je zelo podobna domači koprivi, vendar ima nekaj posebnih lastnosti. Tudi naše koprive delujejo čistilno, vendar pa pri topljenju maščob niso tako aktivne. Forskolin stimulira in aktivira procese, ki zavirajo nastanek maščob v telesu. Poleg tega krepi imunski sistem, pospešuje prebavo, krepi lase, nohte in izboljšuje videz kože, čisti kri, zdravi sečila, krepi prostato, uravnava proizvodnjo inzulina ... Najmočnejša lastnost forskolina pa je, da preprečuje nastanek maščobnega tkiva na ravni maščobnih celic. Forskolin tablete so dokazano uspešne pri zdravljenju debelosti.

Vsega je kriv encim cAMP, ki vpliva na stopnjo nastajanja maščobnih tkiv v metaboličnih procesih. Vsaj dve raziskavi (narejeni v Bristowu in Ginsburgu) dokazujeta, da se z rednim jemanjem forskolina za 6-krat poveča raven cAMP, to pa pomeni, da telo čez dan porabi tudi do 600 % več maščob, kot običajno.

Pri vseh shujševalnih raziskavah je zelo pomembno, da je vključena tudi skupina, ki je dobivala placebo učinkovine in pri obeh raziskavah se je pokazalo, da so bili rezultati hujšanja pri skupini s forskolinom 9-krat boljši. Vendar to še ni vse ...

Indijske koprive ne smete ocenjevati samo o uspehih pri hujšanju, pač pa ne smemo spregledati, da forskolin zmanjšuje tudi nastajanje tumorjev, ima izreden antidepresiven učinek, zmanjšuje simptome astme in alergijske težave, zelo pomembna je ureditev krvnega obtoka, zmanjšuje pa tudi vnetne procese.

Za konec pa še pomembno opozorilo: v forskolinu mnogi vidijo zgolj sredstvo za hujšanje. Celo tako so prepričani v njegov učinek, da v zelo kratkem času obljubljajo, da boste shujšali za 10 kilogramov. Če ne, vam vrnejo denar.

Napaka!

Škoda je, da bi indijsko koprivo ocenjevali samo po hujšanju, čeprav je tudi to pomemben vidik. Enako pomembne so ostale stvari, ki nam pomagajo do trdnejšega zdravja. Če je to z manj kilogrami, toliko bolje. Prav zaradi tega nutricisti priporočajo, da je za zdravje potrebna ena kapsula na dan, za vitkejšo linijo pa dve. Sami se odločite, kaj vam je pomembneje, v vsakem primeru pa izberite preverjene izdelke z najvišjo kvaliteto.



Hujšanje s forskolinom čisti telo in ga zdravi


Hujšanje s forskolinom čisti telo in ga zdravi
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani