Interaktivni dodatki:






Datum: 7. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Konopljini proteini za zdravje

Nekateri svarijo, ker konopljini proteini vsebujejo THC, vendar, brez skrbi, je v taki obliki, da nima nobenega vpliva. So pa zato ti proteini neprecenljivi za zdravje ...

Ali veste, zakaj je konoplja najboljši prijatelj okoljevarstvenikov? Zato, ker hitro raste, absorbira velike količine atmosferskega ogljikovega dioksida. Je praktično brez odpadkov, saj je vsak del rastline uporaben. Poleg tega vsebuje vseh 21 aminokislin, vključno z 8 esencialnimi, ki jih naše telo ne more sintetizirati.

Konopljini proteini oz. beljakovine so pogosto predmet številnih vročih razprav. Mnenja so namreč deljena, pa ne zaradi nesporno dokazanih zdravilnih učinkov, pač pa, kakšen vpliv ima THC, ki je glavna sestavina marihuane. A naj vas to nikar ne skrbi. Konopljini proteini nimajo prav nobenega psihofizičnega učinka, lahko pa pomagajo na mnogih področjih. Zagovorniki konoplje so celo prepričani, da so to najbolj popolne naravne beljakovine, kar jih poznamo.

Dokazano je, da konopljini proteini zmanjšujejo oksidativen stres (iz tega se pogosto razvije rak), krepijo kosti, regenerirajo mišice, vsebujejo idealno razmerje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, zelo priljubljeni pa so pri športnikih, veganih in ljudeh občutljivih na določeno prehrano (predvsem gluten) ter pri vseh, ki se iz etičnih ali kakšnih drugih razlogov želijo izogniti živalskim beljakovinam.

Najbolje je, da žlico konopljinih beljakovin zmešamo s sirotko, ali domačim kefirjem. Na dan je priporočljivo pojesti 2 do 4 žlice konopljinih proteinov, lahko pa jih dodate v juhe, obare, sokove, smutije, omake, celo v kruh in pecivo (količino moke zamenjajte s konopljinimi beljakovinami, vendar ne več kot 20 %).

Najbolje pa je, če žlico konopljinih proteinov zmešate z mlekom (če lahko in niste alergični), še bolje je pa z vodo. Tako boste dosegli najvišjo stopnjo absorpcije mineralov in vitaminov.

Za konec pa še opozorilo: kupujte samo preverjene konopljine proteine, ki so brez alergenov, brez laktoze, glutena in brez kvasa, brez gensko spremenjenih organizmov, veganske. Na trgu se namreč pojavlja veliko približkov, ki prihajajo iz Azije in so samo na videz cenejši.



Konopljini proteini za zdravje
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani