Interaktivni dodatki:






Datum: 13. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Ne jejte tega, ko boste prehlajeni

Prehlad večinoma zdravimo s toplimi napitki, vendar pa prav s tem naredimo največ škode ...

Čeprav se nam zdi, da vemo, kako pozdraviti prehlad, pa vas bo nekaj stvari presenetilo. Z njimi imunskemu sistemu otežujemo delo.

1. Sadni sokovi
Kupljeni sokovi vsebujejo velike količine sladkorja, ta pa slabi imunski sistem in ovira zdravljenje.

2. Ocvrta hrana
Ocvrta hrana ni zdrava tudi, ko smo zdravi. Vsebuje namreč veliko nasičenih maščobnih kislin, ki ne samo, da ovirajo imunski sistem, pač pa tudi obremenjujejo prebavo in zavirajo delovanje nekaterih notranjih organov. Že dolgo je tudi znano, da je ocvrta hrana rakotvorna.

3. Kava
Ko zbolimo, bi morali kavo za nekaj časa dati na stran. Kofein je namreč močan diuretik, ki lahko povzroči dehidracijo že tako oslabelega organizma. Bolni bi namreč morali piti veliko tekočine, da se telo očisti. Dehidracija je največji strup v času prehlada.

4. Vložena zelenjava
Vložena zelenjava lahko škoduje sluznici in še okrepi vnetja. V času prehlada nikar ne jejte kislih kumar, paprike, čebulic ... Namesto tega raje pijte sveže stisnjene sokove iz citrusov, ki jih nikar ne mešajte z drugimi sestavinami. Naravni sok pomaranče je najboljši.

5. Alkohol
Tako kot kava, tudi alkohol povzroča dehidracijo. Pravzaprav je v času prehlada že požirek alkohola lahko škodljiv. Ali pa za po nepotrebnem podaljša zdravljenje.

6. Mlečni proizvodi
Mlečni proizvodi vsebujejo proteine in vitamin D, kar krepi organizem, hkrati pa spodbujajo izločanje sluzi, kar okrepi kašelj. Mlečni proizvodi so torej koristni, hkrati pa tudi škodljivi, zato se jim raje izognite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani