Skutina zloženka z goji jagodami

Interaktivni dodatki:






Datum: 3. OKT 17 - RECEPTI

Skutina zloženka z goji jagodami

Zaradi svojega nežnega in nevpadljivega okusa jih skoraj ne zaznamo, naredimo pa veliko oslugo svojemu zdravju, če jih uporabimo.

Sestavine:

  • zavitek vlečena testa (potrebujemo osem listov velikosti pekača)
  • 500 g skute
  • 300 g kisle smetane
  • 100 g sladke smetane
  • 60 g goji jagod
  • 2 jajci
  • limonina lupinica
  • zavitek vanili sladkorja
  • 5 žlic sladkorja
  • sončnično olje
Priprava:

Goji jagode prelijemo z vodo in jih pustimo namakati nekaj ur. Pred uporabo tekočino odlijemo, jagode pa rahlo ožmemo. Tekočino lahko uporabimo za sadni smuti.

Skuti dodamo polovico količine kisle smetane, jajce, vanili sladkor, 4 žlice sladkorja (količino sladkorja prilagodimo okusu), limonino lupinico in goji jagode. Dobro premešamo.

Pekač namažemo z oljem in ga posujemo s krušnimi drobtinami. Testo obrežemo na velikost pekača. Na dno položimo plast testa, pokapamo z oljem in narahlo potresemo s sladkorjem. Nato položimo drugo plast in z žlico po kupčkih naložimo tretjino nadeva. Ponovno damo plast testa, pokapamo z oljem in potresemo s sladkorjem, nato plast testa in drugo tretjino nadeva. Še enkrat ponovimo testo in nadev. Na koncu damo še dve plasti testa.
V posodi zmešamo preostalo kislo smetano, sladko smetano, jajce in žlico sladkorja.

Mešanico prelijemo po vrhu zloženke.

Pečemo na 200 stopinj 40 minut.




Skutina zloženka z goji jagodami


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani