Interaktivni dodatki:






Datum: 4. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Ajurvedska voda z začimbami

Ajurvedska voda z začimbami se uporablja za razstrupljanje telesa. Jo znate pripraviti?

Ajurvedski način zdravljenja in prehranjevanja je preverjen in preizkušen v tisočletjih uporabe. To ni muha enodnevnica in morda vas bo presenetilo, koliko bolezni lahko zdravite na tak način. Ta voda je idealna za čas, ko hrana ni več tako hranljiva, kot poleti.

Glavna prednost ajurvedske vode je njen vpliv na prebavo. V Indiji to vodo uporabljajo za razstrupljanje organizma. 80 % zdravja namreč pride s hrano in zdravim načinom življenja. To pomeni, da vam ni treba ničesar drugega spremeniti v življenju, kot redno piti ajurvedsko vodo, se vsak dan vsaj 30 minut sprehajati in pozabite na ponočevanje. Če zjutraj vstajate ob 6. uri, kar je optimalna ura, potem morate zvečer spati najpozneje ob 22. uri. Poleg tega pa je zelo pomembno, da greste spati vedno ob isti uri.

Sicer pa z ajurvedsko vodo lahko zdravite tudi glavobole, nervozo in stres ter druge psihične težave. Izboljšate si lahko krvno sliko in shujšate na vašo optimalno težo (pomembno je, da se ne redite več - to je jeseni in pozimi še posebej pomembno).

Kaj potrebujemo za ajurvedsko vodo?

  • 3 tanke rezine ingverja
  • 1/4 žličke kumine
  • 1/4 žličke koromača
  • ščepec črnega popra
  • 2 sveža metina lista
  • 2 litra vode
Priprava:

Vodo najprej zavrite, nato pa jo prelijte v temo steklenico, da se izredno počasi ohlaja. Zdaj šele dodajte ostale sestavine in počakajte da se dokončno ohladi do sobne temperature. Najbolje je, če si tako vodo pripravite večer prej.

To vodo pijte čez cel dan in sicer čim bolj počasi. Vztrajajte vsaj 3 dni, ker se bodo šele takrat videle prve spremembe.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani