Interaktivni dodatki:






Datum: 26. SEP 23 - ZANIMIVOSTI

Ob katerih urah lahko neomejeno jemo?

Sliši se neverjetno, vendar obstajajo ure, ko vam nič od tega, kar boste pojedli, ne bo škodilo.

Predstavljamo vam skrivnost, ki velja za praktično vse ljudi sveta. Čez dan so obdobja, ko lahko jeste karkoli, pa to ne bo vplivalo na vašo težo.

Se spomnite tega članka: Se sredi noči nenadoma prebudite? Govori o tem, da naše telo tudi ponoči opravlja dela, ki so vnaprej natančno določena: čiščenje ledvic in jeter, polnjenje mišic s kisikom, razstrupljanje telesa in podobno. A tako, kot so ti procesi ponoči natančno definirani, se tudi čez dan dogajajo procesi, ki so vnaprej sprogramirani. Zato obstaja nekaj "varnih" ur, ko lahko jeste kolikor hočete, pa se ne boste zredili.

Upoštevajte to!

Poleg tega upoštevajte še, da so vse ure naravnane na jutranje vstajanje ob 7h. Če ste torej danes vstali ob šestih, vam ni treba hiteti s hrano. Počakajte, da pride optimalen čas. Če pa bi spali denimo do osmih in to počnete vsak dan (pomemben je tisti čas, ki se ponavlja več kot tri dni), pa prištejte v spodnjim uram 1 uro.

Najpomembnejše pravilo je, da zajtrka nikar ne jejte pred sedmo uro zjutraj, najbolj optimalen čas pa je ob 7:11.

Kosilo imejte med 12. in 13. uro, najbolj optimalno pa je ob 12:38.

Idealen čas za malico je ob 11:01, 15:14 in ob 21:31 (če še ne spite).

In še večerja? Jejte najkasneje ob 18:14.

Do teh ur so raziskovalci prišli, ko so analizirali prehranske navade več kot 800 Britancev. Spremljali so jih skoraj leto dni, razlik med letnimi časi pa ni. Prav zaradi notranjega ritma je pomembno, da vsak večer hodimo spati ob priližno isti uri in se tudi ob isti uri zjutraj zbujamo. Ne pozabit, da se telo prilagodi spremembam po treh zaporednih dneh. Zato je enako pomembno, da hodite spat in vstajate vedno ob približno isti uri.



Ob katerih urah lahko neomejeno jemo?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani