Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Krilovo olje: učinki ribjega olja in konoplje v enem

Krilovo olje je najbolj skrivnostno darilo narave, ki ga najdemo samo v mrzlih oceanih južnih morij. Učinki so neverjetni.

Kaj mislite, da je bolj zdravo od ribjega olja? To je krilovo olje, ki se pridobiva iz drobnih planktonskih rakcev. Krilovo olje namreč vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, ki so vezane na fosfolipide, zaradi česar jih naše telo bistveno lažje in bolje absorbira. Učinek je celo boljši od običajnih ribjih olij. To je najboljše ribje olje.

A pojdimo od začetka ...

Leta 1980 so znanstveniki odkrili edinstven sistem, ki močno vpliva na naše zdravje. Ključna ugotovitev je bila, da je endokanabinoidni sistem sestavljen iz kanabinoidnih receptorjev, ti pa se nahajajo v vsakem delu telesa: možganih, kosteh, živčnem in imunskem sistemu, mišicah ... Kanabinoidi so namreč kemične spojine, ki stabilizirajo celice v primeru stresa, vnetja, pretirane rasti celic ... Vse to pa so nepravilnosti iz katerih se razvijejo rakave celice. Največ kanabinoidov je seveda v konoplji, prav toliko pa jih je tudi v majhnih rakcih iz Antarktike, ki živijo v izredno hladnih oceanih. Pa ne samo to! Olje iz teh rakcev vsebuje izjemno velike količine omega-3 maščobnih kislin, kar še dodatno poveča zdravilne lastnosti.

Povedano poenostavljeno: predstavljajte si moč ribjega olja in konoplje skupaj in dobili boste krilovo olje.

Učinki krilovega olja so še danes zelo slabo raziskani. Še najbolj glasni so okoljevarstveniki, ki se borijo proti pridobivanju krilovega olja, ker zagovarjajo tezo, da se s tem zmanjšuje količina hrane za kite, tjulnje, pingvine in druge ptice. A edini vir krilovega olja so zaenkrat rakci kril, ki pa se tako hitro razmnožujejo, da njihov ulov ne predstavlja nevarnosti za naravno ravnovesje, poleg tega pa so rakci kril na dnu prehranjevalne verige, kar pomeni, da ne vsebujejo težkih snovi in strupenih kemikalij, južna morja pa so v tem trenutku še vedno najčistejša na planetu.

Ustreznega nadomestka ni, zato je krilovo olje tako dragoceno.

Danes vemo, da krilovo olje znižuje zvišane trigliceride v krvi. Ob visokih koncentracijah teh krvnih maščob ste bolj izpostavljeni srčnim boleznim. Krilovo olje tudi lajša simptome revmatoidnega artritisa, velika vsebnost omega-3 pa povečuje učinkovitost protivnetnih zdravil. Krilovo olje se uporablja tudi pri zdravljenju depresije, zelo koristno je pri nevrološkem razvoju dojenčkov. Zelo koristno je tudi pri zdravljenju astme, Alzheimerjeve bolezni, demence. Olje normalizira holesterol v krvi, ohranja vid in kopico drugih stvari.



Krilovo olje: učinki ribjega olja in konoplje v enem
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani