Interaktivni dodatki:






Datum: 20. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

19 živil za raven trebuh

Se vam zdi, da se vam kilogrami nabirajo samo okrog trebuha? Verjemite, karkoli boste počeli, bo neuspešno, če ne boste spremenili prehrane ...

Telovadite lahko kolikor hočete, a brez uspeha, če ne boste spremenili način prehranjevanja. Pri določeni vrsti hrane se vam nabere toliko maščob okrog trebuha, da jih s telovadbo nikdar ne morete nevtralizirati. Zato se zmanjšanja obsega trebuha lotite celovito, predvsem za z živili, ki vam ne bodo povzročala dodatnih težav.

1. Olivno olje
Izbirajte samo hladno stisnjena olja, ki vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin, te pa pospešujejo izgorevanje kalorij in maščob. Dodaten plus je, da olivno olje uravnava nivo holesterola v krvi.

2. Mandlji
Najboljši so tisti z lupino, ker je tam največ vitaminov. Sicer pa mandlji pospešujejo regeneracijo mišic, zmanjšujejo apetit, topijo maščobe in pomagajo pri hujšanju. Seveda se izogibajte slanih mandljev.

3. Fižol
Če odmislimo neprijetnosti z vetrovi, je fižol izredno koristno živilo. Zmanjšuje apetit, ureja prebavo, spodbuja gibanje črevesja in s tem preprečuje zaprtje ter seveda povečuje porabo energije, s tem pa tudi pospešuje porabo maščob.

4. Špinača
Gre za nizko energijsko zelenjavo (skodelica špinače ima le 40 kalorij), poleg tega pa je dober vir kalcija, železa in drugih mineralov. Pomaga pri regeneraciji mišic, zmanjšuje apetit in prav zato pomaga zmanjšati trebušne maščobe.

5. Grenivke
Študije so pokazale, da ljudje, ki 3-krat na dan pojedo pol grenivke, hujšajo brez dodatnih sprememb v prehrani in dodatni telovadbi. Kislost grenivke sicer upočasni prebavo, vendar se boste zaradi tega dlje časa počutili siti.

7. Jabolka
Jabolka so odličen vir vlaknin in vsesplošno koristna za zdravje. Poleg tega zmanjšujejo apetit, urejajo prebavo in pospešujejo porabo energije. Sveža jabolka so najbolj zdrav prigrizek.

8. Jajca
Jajca so odličen vir beljakovin, zato so dobra izbira za zajtrk. Prav tako ste po jajcih dlje časa siti, vsebujejo pa tudi vitamin B12, ki pomaga telesu pri porabi maščobnih celic.

9. Grški jogurt
Poleg odličnega okusa, vsebuje tudi veliko naravnih in zdravih beljakovin (veliko več, kot običajen jogurt). Seveda so pri jogurtih ključnega pomena probiotiki, ki pospešujejo prebavo, gibanje črevesja, kar tudi preprečuje napenjanje.


10. Gobe
Pomanjkanje vitamina D lahko povzroči kopičenje maščob v trebuhu. Gobe so odličen naravni vir vitamina D in zato zelo primerne za zdrav obrok. Pravzaprav bi jih morali jesti 3-krat na teden.

11. Paradižnik
Malo kalorij, veliko dobrega okusa. Je naravni diuretik (pomaga pri odvajanju vode), ima veliko antioksidantov in predvsem veliko mineralov. Še več maščob raztopi kuhan paradižnik!

12. Puran
Rodo puranje meso vsebuje malo energije in veliko beljakovin. Telo namreč porabi več energije za razgradnjo beljakovin, kot je primer pri ogljikovih hidratih, zato je puranje meso izredno primerno za hujšanje. Poleg tega pa puranje meso vsebuje še levcin, ki povečuje mišično maso in pospešuje metabolizem.

13. Losos
Krasijo ga izredno velike količine omega-3 maščobnih kislin, ki pospešujejo presnovo in spodbujajo izgorevanje maščob. Pa še na krepitev imunskega sistema ne smemo pozabiti.

14. Jagode
Gre za sadje z razmeroma malo sladkorja (mimogrede: jagode imajo manj sladkorja, kot limone), z veliko vlakninami in malo energije. Pravzaprav bi morali pojesti vsaki dan po skodelico jagod, ker delujejo tudi čistilno. Pa še apetit zmanjšujejo.

15. Brokoli
Ima izredno malo maščob in zelo malo energije. Je pa odličen vir vitaminov in vlaknin, ki spodbujajo razgradnjo maščob.

16. Česen
Škoda, da ga ne moremo veliko pojesti, pa vendar poskusite vsak dan na tešče pojesti vsaj en strok. Česen namreč krepi imunski sistem, poveča porabo maščob in deluje kot vir energije.

17. Temna čokolada
Nenasičene maščobne kisline pospešujejo izgorevanje maščob. Druga dobra stran pa je, da temna čokolada zmanjšuje apetit, še posebej zmanjšuje željo po sladkem. Vsak dan lahko za zdravje in vitkejšo linijo pojeste 50 gramov čokolade.

18. Kis
Domači kis pomaga pri uravnavanju sladkorja v krvi, poleg tega pospešuje razgradnjo ogljikovih hidratov in zmanjšuje apetit. Pa še na zdravilne učinke ne smemo pozabiti ...

19. Orehi
Orehi so popoln prigrizek. Vsebujejo ogromno omega-3 maščobnih kislin, imajo veliko mineralov, zmanjšujejo apetit ... Izogibajte pa se slanim orehom.



19 živil za raven trebuh
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani