Interaktivni dodatki:






Datum: 1. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Vulkan vitaminov in zdravih maščob

Ta napitek vas ne bo pustil ravnodušne: sestavljen je iz samo dveh sestavin, pa vendar nesramno hranilen.

Izjemen napitek vas bo navdušil tako po okusu, kot tudi po svoji hranilni in zdravilni vrednosti. Za to neverjetno kombinacijo okusov potrebujete samo dve sestavini, ki sta vsaka zase zelo okusni in hranljivi, skupaj pa se njuni učinki ne samo seštevajo, pač pa multiplicirajo.

Sestavine:

  • jagode
  • 30 gramov bučni semen
Priprava:

Priprava napitka je sila enostavna. Najbolje je uporabiti sveže jagode, lahko pa tudi zamrznjene, namesto njih pa lahko uporabite katerokoli jagodičevje. Bistveno je, da se vitamini in minerali ob kombinaciji zdravih maščob celo do 4-krat hitreje in lažje absorbirajo. To pomeni, da dobi telo občutno več hranljivih snovi, kot sicer.

Količino bučnih semen si odmerjajte po želji. Če želite gostejši sok, dodajte več semen, nikdar pa naj teža semen ne preseže teže sadja.

Če boste uporabili 30 gramov bučnih semen, boste v njih našli 13 gramov zdravih maščob, od tega kar 6 gramov omega-6. Sicer pa boste z enim takim napitkom dobili 42 % dnevnih potreb mangana, 37 % dnevnih potreb po magneziju (raziskave kažejo, da pri 79 % odraslih Evropejcev nevarno primanjkuje magnezija), 33 % dnevnih potreb po fosforju, 23 % železa, 14 % cinka ...

Ob tem ne smemo pozabiti na zelo veliko koncentracijo antioksidantov, kot so karotenoidi in vitamin E. Antioksidanti zmanjšajo vnetja in zaščitijo celice pred škodljivimi radikali. Obstaja zelo odmevna študija, kjer so skupini podgan vsak dan dodajali žličko bučnega olja (to je približno enako razmerje, kot pri odraslem človeku). Že po samo nekaj dneh so se podgane skoraj dobesedno čudežno pozdravile.

Poleg tega pa redno uživanje vsaj enega kozarca tega soka na dan, pomaga in ščiti pred vnetji, več študij potrjuje, da napitek zmanjša tveganje za rakom na dojkah. Zelo je koristen pri ženskah v menopavzi. Izboljšuje zdravje prostate in mehurja. Uravnava pritisk, zdravje srca in kosti. Zniža nivo sladkorja tudi za 30 %.

In še eden morda zelo pomemben podatek: kozarec tega napitka vsebuje 837 J (200 kalorij).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani